У Житомирі представили нового єпископа Житомирського і Овруцького » Новини Житомира
 
 


У Житомирі представили нового єпископа Житомирського і Овруцького

Автор: news_maker від 6-02-2017, 18:57, переглядів: 1 142

У Житомирі представили нового єпископа Житомирського і Овруцького

4 лютого 2017 р. у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира було звершено Божественну літургію після якої відбулося представлення духовенству та мирянам Житомирщини нового керуючого єпархією — єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія (Кухарчука).

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в цей день для офіційного представлення нового архієрея до Житомира прибули постійні члени Священного Синоду – Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт. Митрополит Епіфаній очолив молебень перед початком доброї справи. Йому співслужили архієпископ Агапіт, попередній керуючий єпархією настоятель Свято-Духівського монастиря архієпископ Ізяслав (Карга), єпископ Паїсій, духовенство м. Житомира та області.

Після молебню архієпископ Агапіт зачитав витяг із журналу Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату і указ Святійшого Патріарха Філарета про призначення на Житомирську кафедру єпископа Паїсія.

Новопризначеного єпископа привітали благочинні Житомирської єпархії, запрошене духовенство і присутні у храмі парафіяни.

У відповідь Преосвященніший єпископ Паїсій виголосив слово, в якому подякував усім за підтримку і теплий прийом, пообіцявши ревно і віддано служити на благо ввіреної йому єпархії.

Після цього владики оглянули приміщення найбільшої в Україні недільної школи і ознайомились з процесом навчання дітей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: