В Житомирі триває робота над проектами Муніципального енергетичного плану міста » Новини Житомира
 
 


В Житомирі триває робота над проектами Муніципального енергетичного плану міста

Автор: news_maker від 22-02-2017, 15:46, переглядів: 949

В Житомирі триває робота над проектами Муніципального енергетичного плану міста

Йде розробка шляхів розвитку інфраструктури міста з урахуванням енергоефективності. Паралельно думають над тим, як донести до жителів Житомира важливість економити енергоресурси на рівні окремого домогосподарства:

"Є багато інвестиційних заходів, таких як утеплення, встановлення теплових пунктів, заміна вікон, встановлення регуляторів на радіаторах, і це все можна робити. Але є багато поведінкових заходів, наприклад, просто банально вимикати світло, коли ти виходиш з кімнати, закривати воду в крані, коли ти чистиш зуби, вимикати із розетки електроприлади, коли вони не працюють. Бо насправді в режимі "стендбай" вони теж споживають електроенергію. І це все потрібно пояснювати, потрібно доносити до людей через якісь інформаційні кампанії, через ЗМІ", – зазначив заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк.

Розробляти стратегію інформування і комунікації із громадою житомирським фахівцям допомагає експерт Роман Болігер зі Швейцарії. Уряд цієї країни виділив 15 мільйонів швейцарський франків грантових коштів на реалізацію проекту "Енергоефективність в Житомирі", який запроваджується в місті вже другий рік.

"Ми як порадники міста надаємо підтримку під час переходу до фази дії із залученням всіх жителів, щоб вони зберігали енергію, використовували доступну енергію ефективним способом та використовували якомога більше відновлювальної енергії. Потрібен підхід участі, коли будуть залучені всі ОСББ, всі мешканці, всі, хто їздить на велосипедах і на машинах, щоб вони зробили свій вклад в зберігання енергії", пише 103fm.

Ще дуже важливо при реалізації енергетичного плану міста грамотне управління місцевою енергетичною політикою. Адже від якості управлінських рішень залежить правильність вкладання інвестицій і результат. Саме тому до розробки інформаційно-комунікаційної стратегії долучили керівників департаментів та управлінь міської ради. Вони також мають навчатися справі енергозбереження кожен в своєму напрямку, кажуть організатори. А ще розуміти, що робота чиновника, це, перш за все, служіння громаді.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: