Житомир за підтримки Швейцарії планує підвищити енергоефективність місцевої інфраструктури » Новини Житомира
 
 


Житомир за підтримки Швейцарії планує підвищити енергоефективність місцевої інфраструктури

Автор: news_maker від 24-02-2017, 13:58, переглядів: 1 097

Житомир за підтримки Швейцарії планує підвищити енергоефективність місцевої інфраструктури

Упродовж 21-23 лютого 2017 року місто Житомир з робочим візитом відвідали міжнародний та місцевий консультанти з ЄЕВ компанії econcept AG, які в рамках проекту «Енергоефективність в місті Житомирі», що фінансується Урядом Швейцарської Конфедерації допомагають впровадити в місті Житомирі систему управління місцевою енергетичною політикою згідно міжнародного стандарту «Європейська Енергетична Відзнака». Місто Житомир має стати другим містом в Україні, що має пройти сертифікацію згідно міжнародного стандарту «Європейська Енергетична Відзнака» (Першим містом стало місто Вінниця у 2016 році).
В рамках проекту «Енергоефективність в місті Житомирі» в місті Житомирі планується упродовж 2017-2018 років провести заміну майже 7 000 метрів теплових мереж, здійснити реконструкцію та капітальний ремонт трьох котелень, в тому числі з встановленням твердопаливних котлів на біомасі, влаштувати індивідуальні теплові пункти в багатоквартирних житлових будинках.
Крім цього у 2017 році планується провести комплексну енергоефективну реновацію 5-ти дошкільних навчальних закладів: замінити вікна, вхідні двері на енергоефективні, утеплити стіни, дахи, фундаменти, влаштувати системи автоматичного регулювання подачі теплоносія (індивідуальні теплові пункти), вдосконалити системи освітлення, енергоменеджменту і моніторингу, а також управління водними ресурсами.
Вартість згаданих енергоефективних заходів становить 18,6 млн. швейцарських франків, з яких внесок Швейцарії складає 15,1 млн. швейцарських франків.
В рамках інституційного компоненту місту Житомиру та комунальному підприємству «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради буде надана технічна підтримка в розбудові управлінського потенціалу з питань впровадження місцевої стратегії сталого енергетичного розвитку.
В результаті впровадження інвестиційного компоненту: реконструкції та розвитку системи централізованого теплопостачання міста Житомира, а також енергоефективної реновації об’єктів бюджетної сфери очікується досягти значної економії коштів шляхом скорочення споживання комунальним підприємством природного газу на 10,2 млн. м3/рік, електроенергії 1178,0 МВт?год/рік, а також теплової енергії дошкільними навчальними закладами на 1003,2 МВт?год/рік. Скорочення викидів СО2 оцінюється в 12,1 тис. тон в рік.
Проект «Енергоефективність в місті Житомирі» є частиною Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста Житомира на період 2015-2024 років та Муніципального енергетичного плану міста Житомира на 2017-2020 роки, цілями яких є скорочення до 2020 року споживання енергоресурсів та викидів СО2 на території міста Житомира не менше ніж на 20%.
Крім цього проект відповідає довгостроковій меті (візії міста) щодо досягнення нульового балансу споживання традиційних (викопних) видів палива на території міста Житомира.

Житомир за підтримки Швейцарії планує підвищити енергоефективність місцевої інфраструктури
Житомир за підтримки Швейцарії планує підвищити енергоефективність місцевої інфраструктури
Житомир за підтримки Швейцарії планує підвищити енергоефективність місцевої інфраструктури

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: