П'ятий рекреаційний майданчик за рік добудовують у Словечанському держлісгоспі » Новини Житомира
 
 


П'ятий рекреаційний майданчик за рік добудовують у Словечанському держлісгоспі

Автор: news_maker від 6-03-2017, 17:49, переглядів: 1 089

П'ятий рекреаційний майданчик за рік добудовують у Словечанському держлісгоспі

Лісівники кажуть, що в такий спосіб хочуть і надати можливість людям відпочивати у цивілізованих умовах, і привчати відпочивальників до культурного проведення дозвілля на природі:

"Ми такі місця відпочинку робимо для того. щоб населення відпочивало, наприклад, не просто в лісі, щоб не залишали сміття. А щоб прийшли, культурно, тут і мангал є, і все для нормального відпочинку. Раніше люди багато де залишали сміття. Тут ми поставили ящик для сміття, і відсотків 80-90 відпочивальників вже за собою прибирають", – розповів головний лісничий держлісгоспу Тарас Содолинський.

Зазвичай, рекреаційні майданчики будують або вздовж доріг, або поблизу водойм. Наприклад, майданчик "Чагалаївка" розташований біля ставу, який створили на місці колишнього болота. Став вже почали зариблювати, планують з осені дозволити відпочиваючим рибалити. Водойма оточена лісами, в яких досить і ягід, і грибів:

"За озером знаходяться дубняки і тут восени багато грибів, є ягоди – чорниці, малина, ожина. Одного разу я знайшов білий гриб вагою десь до чотирьох кілограм. А років п'ять назад знайшов на площі як листок формату А4, 18 грибів росло різних".

Незважаючи на те, що від Житомира шлях неблизький, кілометрів 180, про місця ці знають і з задоволенням приїздять сюди відпочивати, кажуть лісівники, пише 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: