Держава виділила 16 млн. грн на відшкодування вартості ліків в області » Новини Житомира
 
 


Держава виділила 16 млн. грн на відшкодування вартості ліків в області

Автор: news_maker від 24-03-2017, 14:56, переглядів: 1 011

Держава виділила 16 млн. грн на відшкодування вартості ліків в області

На відшкодування вартості ліків для Житомирської області державою виділено 16 млн 4 тис. 200 грн. Державне регулювання цін на лікарські засоби для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми запроваджується з 1 квітня 2017 року.

Про проект з реімбурсації ліків розповідає обласний позаштатний терапевт управління охорони здоров’я облдержадміністрації, завідуюча кардіодиспансерним відділенням обласного медичного консультативно-діагностичного центру Олена Ільчишина.

За її словами, на відшкодування вартості ліків для Житомирської області державою виділено 16 млн 4 тис. 200 грн. Ці кошти будуть розподілені в райони відповідно до кількості населення та спрямовані у відділи охорони здоров’я райдержадміністрацій області (а там, де їх немає – головним лікарям центрів ПМСД). Рецепти на лікарські засоби будуть виписувати амбулаторно лікарі загальної практики – сімейної медицини.

Постановою Кабінету Міністрів України № 863 затверджено перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, вартість яких відшкодовується під час амбулаторного лікування осіб.

Для лікування серцево-судинних захворювань затверджено 16 непатентованих назв препаратів: аміодарон, амлодипін, атенолол, верапаміл, гідрохлортіазид, спіронолактон, фуросемід, дігоксин, еналаприл, ізосорбіду динітрат, карведілол, клопідогрель, метопролол, нітрогліцерин, симвастатин, бісопролол;

для лікування цукрового діабету ІІ типу: метформін, гліклазид;

для лікування бронхіальної астми: беклометазон, будесонід, сальбутамол.

Відпуск лікарських засобів здійснюється на підставі рецептів, виписаних закладами охорони здоров’я незалежно від форми власності за місцем надання медичної допомоги пацієнту на рецептурних бланках форми №1. Строк дії рецепта становить 30 календарних днів з моменту його виписки. Рецепт зберігається у суб’єкта господарювання протягом трьох років з моменту відпуску. Кожен лікарський засіб виписується на окремому рецепті. Тобто, механізм виписування рецептів залишився таким, яким був раніше.

Аби уникнути дублювання виписування рецептів (а такі випадки траплялися під час реалізації в області Пілотного проекту з відшкодування вартості ліків хворим на артеріальну гіпертензію), лікарі вторинної ланки не будуть залучені до виписування рецептів.

Якщо сімейному лікарю буде потрібна корекція в лікуванні того чи іншого пацієнта – він може направити хворого до вузького спеціаліста, наприклад, кардіолога, алерголога чи ендокринолога, який його обстежить та надасть необхідні рекомендації. Після цього хворий повертається до свого сімейного лікаря для отримання рецептів на рекомендовані препарати.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: