З 1 квітня починає діяти весняно-літня заборона на вилов риби та раків » Новини Житомира
 
 


З 1 квітня починає діяти весняно-літня заборона на вилов риби та раків

Автор: news_maker від 29-03-2017, 17:01, переглядів: 1 293

З 1 квітня починає діяти весняно-літня заборона на вилов риби та раків

Обмеження риболовлі традиційно встановлено на період нересту. При чому зняття цих обмежень залежить від виду водойм. Так до 20 травня заборонений вилов риби на річках та їх притоках, на водосховищах і ставках обмеження діють до 10 червня, а в новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктів – до 30 червня. Також забороняється всякий лов раків у період з 1 квітня до 20 червня і з 15 липня по 5 вересня. В період нересту забороняється проведення змагань з рибальства та підводного плавання, пересування будь-яких плавзасобів. Але рибу вже ж таки ловити можна, дотримуючись певних правил, каже Наталя Вербовська, головний спеціаліст-іхтіолог відділу іхтіології та регулювання рибальства управління рибоохорони в Житомирській області:

"Під час нерестової заборони рибу дозволено ловити за Правилами любительського та спортивного рибальства, але з деякими обмеженнями. Дозволено любительський і спортивний лов риби з берега, в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм, за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом".

У разі виявлення порушень винних мають притягувати до адміністративної відповідальності. Це загальний штраф до 680 гривень та стягнення збитків за кожну незаконно виловлену рибу, не залежно від її розміру чи ваги. Найменше доведеться сплатити за карася – 17 гривень за один екземпляр, найбільше – за судака – 510 гривень за одну рибину.

Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області закликає рибалок дотримуватися правил рибної ловлі і просить повідомляти про факти браконьєрства за телефоном цілодобової "гарячої лінії" в Житомирі: (0412) 24-57-81. Номер "гарячої лінії" можна знайти на сайті Управління рибоохорони в Житомирській області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: