Обласна прокуратура вимагає скасувати незаконні схеми одержання дозволів на видобуток бурштину » Новини Житомира
 
 


Обласна прокуратура вимагає скасувати незаконні схеми одержання дозволів на видобуток бурштину

Автор: news_maker від 31-03-2017, 18:31, переглядів: 1 279

Обласна прокуратура вимагає скасувати незаконні схеми одержання дозволів на видобуток бурштину

Наглядачі законності встановили непоодинокі факти протиправної видачі Державною службою геології та надр України дозволів на здійснення геологічного вивчення, у тому числі – дослідно-промислової розробки бурштину на позаконкурсній основі, розповідає прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша:

"У 2016 році Держгеонадрами видано товариству «Амбер Холдинг» спеціальні дозволи на вивчення та розробку двох родовищ бурштину – Зимухінської та Козюківської ділянок, загальною площею понад 12 тисяч гектарів, та товариству «Компанія «Надра Галичини» – Тетерівської ділянки площею понад 906 гектарів, що в Овруцькому районі, а також товариству «Райт Солюшн» – Замисловицької, Правобережної ділянок та ділянки «Стрілка» площею понад 5 тисяч гектарів – в Олевському районі".

З метою уникнення процедури аукціону, ці товариства уклали договори оренди нібито цілісних майнових комплексів, пристосованих для ведення розвідувально-гірничих робіт.

"Як з’ясувалося, такі «майнові комплекси» розташовані за десятки кілометрів від місць проведення геологорозвідки та, по суті, є лише невеликими частинами будівель або й взагалі підвальними приміщеннями. Окрім того, Державною службою геології та надр України не враховано, що жодне товариство не отримало законодавчо визначених погоджень від обласної, відповідних районних та місцевих рад на одержання відповідних спецдозволів", – зазначає прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша.

Тому прокуратура області звернулась до адміністративного суду з метою скасування незаконних дозволів на здійснення промислової розробки ділянок бурштину.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: