В Житомирі шукають рішення щодо соціального житла для переселенців » Новини Житомира
 
 


В Житомирі шукають рішення щодо соціального житла для переселенців

Автор: news_maker від 5-04-2017, 19:26, переглядів: 927

В Житомирі шукають рішення щодо соціального житла для переселенців

Житомиру потрібне соціальне житло, де можуть мешкати представники незахищених верств населення, і в тому числі й тимчасово переміщені особи. Ідея створення соціального житла була озвучена під час круглого столу, присвяченого соціальному захисту внутрішньо переміщених осіб в Житомирській області. Сьогодні на Житомирщині проживають майже 12 з половиною тисяч осіб, які прибули з Криму та зі Сходу України, а це більше 7 тисяч родин. З них півтори тисячі сімей оселилися в Житомирі. Більшість самотужки вирішили питання з житлом. 72 особи проживають в комунальному закладі, в готелі "Житомир". Але дані приміщення не може бути постійним місцем проживання, каже начальник міського департаменту праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір:

"Готель "Житомир" він не є таким, який може задовольнити повністю умови проживаючих там. Тому за цей час переселені особи встановили різноманітне обладнання побутове, що також спричиняє додаткове навантаження на мережі і додаткове нарахування від суб’єктів-надавачів послуг. І звичайно що місту це досить важкувато. Тому було розглянуто декілька пропозицій щодо переведення переселених осіб в інші умови. На сьогодні це питання знаходиться в стадії розгляду".

Про те, що тимчасово переміщеним особам, які з певних причин не можуть винаймати квартири, потрібне соціальне житло, говорили й інші учасники тематичного кругового столу. Очільниця комісії з питань прав людини та свободи слова Громадської ради при Житомирській ОДА Олена Коваленко запропонувала до 10 квітня створити робочу групу, яка буде займатися саме цією проблемою:

"Перший крок – це побудова тимчасового соціального житла. І треба наголосити на тому, що це тимчасове житло, воно залишається і далі до вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб. Бо немає моніторингу взагалі, хто з них хоче залишитися (в Житомирі – ред.), хто хоче поїхати назад. Тому це просто тимчасове житло, ніхто там не буде отримувати квартири. Це житло, яке потім залишається у громади, і я думаю, що знайдеться завжди кому його давати".

Відкрити соціальний гуртожиток можливо в приміщенні, яке має всі комунікації і в якому технічно можна облаштувати кімнати. Олена Коваленко каже, що новостворена група планує звернутися до влади з проханням надати подібну будівлю, а вже її ремонт планують робити, залучаючи різні міжнародні фонди, пише сайт 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: