За найнижчими цінами на продовольчі продукти Житомирська область займає друге місце в Україні.
Про це інформує управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Станом на дату останнього моніторингу (на 1 квітня) сукупна вартість 46 обстежуваних продуктів (відповідно до норм споживання для працездатного населення) у Житомирської області становила 920,42 грн (друге місце по державі за найнижчими цінами).
Моніторинг здійснювався на 28 продовольчих ринках, 68% яких знаходиться у районних центрах і 32% – у містах.
Узагальнює результати НДЦ «Поліськагропромпродуктивність» разом із Головним управлінням Держпродспоживслужби у Житомирській області.
Крім того, відповідно до зведених Українським науково-дослідним інститутом продуктивності АПК оперативних даних, Житомирська область посідає третє місце в державі за мінімальною сукупною вартістю основних овочів «борщового набору» (по 1 кг картоплі, капусти білокачанної, моркви, буряка столового, цибулі ріпчастої) – 22,24 грн, тоді як середнє значення показника по Україні становить 25,09 грн.