Влада просить час на пошуки грошей » Новини Житомира
 
 


Влада просить час на пошуки грошей

Автор: news_maker від 22-12-2011, 14:46, переглядів: 2 645

Влада просить час на пошуки грошей

"ЖТТУ працює найкраще в Україні а заробітну плату отримує найгірше. Віддайте наші чесно зароблені гроші". Під такими гаслами працівники трамвайно-тролейбусного управління страйкують другий день. Сьогодні мітингують на центральній площі Житомира під вікнами обласної адміністрації.

Міський голова Володимир Дебой має відповідь: обіцяні гроші, виділені Верховною Радою з держбюджету, надійшли, але, раптом з'ясовується, що це – залікові кошти, якими можна погасити борг підприємства за енергоносії. Шукати паперові гроші на виплату працівникам заборгованих мільйонів – це знову проблема міської влади, і процес потребує часу:

"Мені теж прикро. Адже ми просили кошти на заробітну плату, а вони надійшли у вигляді заліку за електроенергію. Це бюджет, це закон – у них є залишок коштів у цьому кошику, от вони нам його дали. На жаль, це не те, що нам потрібно. Кожне призначення має свою класифікацію, і тому ми вносимо зміни для того, щоб потім при перевірках все було законно. І це потребує кількох днів технічної роботи" – запевняє міський голова і виходить на майдан, аби заспокоїти робітників:

"Ми сьогодні стоїмо між молотом і наковальнею.33 мільйони гривень повинна була дати в цьому році держава, а дала лише 11. Нам прикро, що кошти у сумі 3,9 мільйонів надійшли у вигляді різниці оплати за електроенергію. Вони тільки вчора надійшли. А чому так сталося? Бо тиждень тому було заблоковано трибуну і не внесли зміни своєчасно до бюджету у Верховній Раді. Цим пояснюється тижнева затримка"

Мер також сказав під час мітингу, що працівники ТТУ не одинокі у своїх проблемах, через борги наразі заблоковані рахунки на житомирському водоканалі, і причина все та ж – держава затримує компенсації. Але цей аргумент навряд чи можна назвати заспокійливим. Після 5 місяців без зарплат люди більше не хочуть працювати. Тролейбуси стоять в депо.

Лише зараз прокуратура втрутилася у проблеми працівників житомирського ТТУ.

За дорученням обласної прокуратури у зв'язку із фактичним припиненням діяльності ТТУ, зупинкою руху громадського транспорту, в місті створено робочу групу та проводиться перевірка за фактами невиплати заробітної плати працівникам підприємства.

Меру Житомира вже направлено листа щодо невідкладного скликання сесії міської ради з метою вирішення питання про внесення змін до бюджету на 2011 рік. Одночасно, прокуратура Житомира роз'яснює, що має право здійснити представництво інтересів працівників ТТУ в суді з метою стягнення заборгованості із виплати заробітної плати.

Влада просить час на пошуки грошей


Влада просить час на пошуки грошей

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: