В Житомирі говорили про онкозахворювання як наслідок Чорнобильської катастрофи » Новини Житомира
 
 


В Житомирі говорили про онкозахворювання як наслідок Чорнобильської катастрофи

Автор: news_maker від 26-04-2017, 19:21, переглядів: 907

В Житомирі говорили про онкозахворювання як наслідок Чорнобильської катастрофи

Роковини Чорнобильської трагедії стали приводом для обговорення серйозної і болючої проблеми – стану онкологічних захворювань в Житомирській області. Про це йшлося в Інституті медсестринства на спільному розширеному засіданні обласної Координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медсестер Житомирської області:

"26 квітня – трагічний день нашої історії, це день Чорнобильської катастрофи. І враховуючи те, що Житомирщина – одна з самих потерпілих областей, і має самі негативні наслідки, про які, на жаль, держава сьогодні не хоче турбуватися, ми підняли питання саме про ріст онкологічних захворювань як наслідок надзвичайної ситуації, яка сталася тридцять один рік тому", – означив актуальність питання проректор Інституту медсестринства Павло Яворський.

За даними державного реєстру України, станом на 1 січня 2017 року кількість постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС в Житомирській області становила понад 297 тисяч осіб (297036), а це майже 24 % всього населення області. У постраждалого населення медики, зокрема, відзначають зростання поширеності новоутворень, хвороб крові, ендокринної системи, органів травлення. Тому актуальними залишаються питання диспансеризації, медичного нагляду, зазначає обласний позаштатний радіолог, заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні імені О. Ф. Гербачевського Юрій Данилюк:

"Захворюваність і смертність саме дорослого населення з року в рік збільшується. Тому актуальним залишається як протирадіаційний, соціальний захист, так і велику роль займає медичний захист постраждалого населення. Як і в перші дні, в перші роки, так і навіть через тридцять один рік після Чорнобильської катастрофи".

Точний відсоток постраждалих від аварії на ЧАЕС в загальній кількості онкохворих назвати не можна, каже заступник головного лікаря Житомирського обласного онкодиспансеру Тарас Волков. Ясно, що частка їх немаленька, бюджетних коштів на лікування не вистачає і вистачати не буде, але важливо вчасно виявити захворювання. Це дозволить і покращити якість життя хворих, і суттєво зекономити кошти:

"Якщо онкологічне захворювання виявлене на перших стадіях, його лікування дешевше в рази, ніж захворювання в третій-четвертій стадіях. І виживаність і смертність від онкологічних хвороб дуже залежить від того, на якій стадії було виявлено захворювання".

Лікарі нагадують, що на розвиток онкопатології впливає чимало факторів і багато що залежить від самої людини, від ставлення до власного здоров'я.

В Житомирі говорили про онкозахворювання як наслідок Чорнобильської катастрофи
В Житомирі говорили про онкозахворювання як наслідок Чорнобильської катастрофи

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: