На Житомирщині для учасників АТО зарезервовано понад 9,5 тисяч гектарів землі » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині для учасників АТО зарезервовано понад 9,5 тисяч гектарів землі

Автор: news_maker від 27-04-2017, 12:12, переглядів: 875

На Житомирщині для учасників АТО зарезервовано понад 9,5 тисяч гектарів землі

Територіальні органи Держгеокадастру Житомирщини спільно з органами місцевого самоврядування регіону оновили перелік земель, які можуть бути надані учасникам антитерористичної операції та членам родин загиблих воїнів.

Нині у Житомирській області резерв земельних ділянок для учасників АТО становить понад 9 559 гектарів. З них 906 гектарів зарезервували з початку 2017 року. Із загальної кількості 9 327 гектарів зарезервували органи Держгеокадастру області, решту – 232 га – органи місцевого самоврядування.

Земельні ділянки можуть бути використані переважно для ведення особистого селянського господарства – 8677 га. Ще 732 га призначені для ведення садівництва. Для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) можуть використати 147 га, для індивідуального дачного будівництва – 3,5 га.

Найбільше земельних масивів зарезервували у Чуднівському (1146 га), Новоград-Волинському (575 га), Романівському (565 га) та Ружинському (550 га) районах Житомирської області.

Інформація про зарезервовані земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у районах області розміщена на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області у розділі «Інформація для учасників АТО».

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: