Десята частина водогонів на Житомирщині не відповідає санітарним нормам » Новини Житомира
 
 


Десята частина водогонів на Житомирщині не відповідає санітарним нормам

Автор: news_maker від 5-05-2017, 16:06, переглядів: 947

Десята частина водогонів на Житомирщині не відповідає санітарним нормам

Про це на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ірина Завгородня:

"Санітарно-технічний стан об'єктів централізованого водопостачання впродовж останніх років практично не покращується. Питома вага водопроводів, що не відповідають вимогам діючого санітарного законодавства, становить 11 відсотків проти десяти у 2015 році".

Крім того, спеціалісти Держпродспоживслужби констатують погіршення якості води у водоймах, з яких здійснюється водозабір для господарсько-побутових потреб, тобто, це та вода, яка потім тече з кранів:

"Було досліджено 108 проб води за санітарно-хімічними показниками і 30 проб не відповідали гігієнічним вимогам. Це складає 27,8 % всіх досліджених проб. Та було досліджено 107 проб води за санітарно-бактеріологічними показниками і вимогам не відповідало шість проб або 5,6 % від загальної кількості досліджених проб. Впродовж першого кварталу цього року якість води з поверхневих джерел ще більше погіршилась, відсоток невідповідності гігієнічним нормативам становив 30 % за санітарно-хімічними та 15 % за мікробіологічними показниками".

Як результат, з досліджених проб питної води у 2016 році відхилення за мікробіологічними показниками знайшли у п'яти відсотках (проти трьох відсотків у 2015 році), за санітарно-хімічними показниками відсоток нестандартних проб зріс майже до 22 (у 2015 році – 15 %).

Додамо, що за статистикою, в області знаходиться 253 об'єкти централізованого водопостачання та 2929 джерел децентралізованого водопостачання. Тут ситуація з якістю води ще гірша. В минулому році за санітарно-хімічними показниками нормі не відповідали 34 відсотки проб води, за мікробіологічними – 25 відсотків.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: