У Житомирі влада закликає прискорити реформування системи профтехосвіти » Новини Житомира
 
 


У Житомирі влада закликає прискорити реформування системи профтехосвіти

Автор: news_maker від 15-05-2017, 18:05, переглядів: 795

У Житомирі влада закликає прискорити реформування системи профтехосвіти

На думку куратора процесу, заступника міського голови Матвія Хренова, передусім необхідно з'ясувати реальні потреби роботодавців. Адже на сьогодні існує суттєвий дисбаланс, про що говорить офіційна статистика. Перелік наявних вакансій та спеціальностей випускників профтехзакладів за багатьма позиціями не збігається, зазначає директор Житомирського міського центру зайнятості Валентина Сторожук:
"В переліку топ-вакансій – продавці, водії, офіціанти, кухарі, електромонтери, газозварники, верстатники, швачки, перукарі. Якщо розглянути склад випускників, найбільше випущено офіціантів, кухарів, водіїв, закрійників, перукарів, продавців".

Крім того, за словами Валентини Сторожук, роботодавці часто не задоволені якістю підготовки кадрів та перенавчають претендентів на роботу на власній базі. Це також необхідно враховувати керівникам закладів профтехосвіти, поєднавши із скороченням термінів навчання, звертається до директорів ПТУ Матвій Хренов:
"Найкращий шлях розвитку, який ви можете запропонувати, це короткотермінові курси, в залежності від професії. Якщо ви не підете цим шляхом,вам буде дуже важко на ринку, тому що більшість великих компаній говорять, що вони не готові платити за підготовку робітників, їм простіше самим навчити людину. Це ринок конкурентний і ви будете конкурувати з їх навчальними центрами. Ми вам, звичайно, допомагаємо поки є бюджетні кошти. Але я вас запевняю, що рік-два і буде закуповуватися послуга. І не факт, що у вас".

Нагадаємо, в Житомирі планують реорганізувати систему профтехосвіти. Замість існуючих на сьогодні десяти закладів збираються створити чотири галузевих центри: сфери обслуговування; промислово-технічного напрямку; інженерно-будівельного напрямку та центр багатопрофільної профосвіти.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: