Стан протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості погіршується з кожним роком » Новини Житомира
 
 


Стан протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості погіршується з кожним роком

Автор: news_maker від 26-05-2017, 16:23, переглядів: 1 888

Стан протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості погіршується з кожним роком

Всього в області – 18 будинків, де 10 і більше поверхів. Всі вони знаходяться в Житомирі. За нормативними вимогами кожна з багатоповерхівок мала б мати спеціальні інженерні системи, які, у випадку виникнення пожежі, дозволили б швидше ліквідувати загоряння та зменшити ризики травматизму мешканців будинку. Однак, ці системи в занедбаному стані, відзвітував під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС в області Олександр Молодковець:
"Пожежна сигналізація, оповіщення, управління евакуації людей при пожежі, системи димовидалення, внутрішнього пожежогасіння, незадимлювані сходові клітини та інші моменти з кожним роком нівелюються, розбазарюються, розкрадаються. Наприклад, в пожежних кранах в цих будинках вже немає ані вентилів, ані рукавів, стволів, пожежна автоматика зруйнована".

Питання відновлення інженерних систем протипожежної безпеки вже років 10 піднімається на подібних комісіях, каже Олександр Молодковець. Але суттєвих заходів не проводилося. Щоправда, свого часу Житомир виділив кошти на придбання п’ятдесятиметрової дробини, згадує заступник начальника обласного департаменту містобудування та ЖКГ Геннадій Забродський:
"Коли ми почали аналізувати, а що ж потрібно для того, аби в першу чергу зберегти життя людей, то місто Житомир виділило кошти і було куплено машину з драбиною, яка може дістатися і 12, і 16 поверху. То зараз у разі необхідності така техніка в Житомирі є".

До того ж, торік з міського бюджету виділили 100 тисяч гривень на проектування відновлення інженерних протипожежних систем. Але кошти так і не були використані. Цього року в бюджеті знову передбачили таку суму, підтверджує начальник управління житлового господарства Житомира Андрій Онищенко:
"Але цієї суми недостатньо для того, щоб дійсно цю ситуацію якось змінити. Потрібно майже 7 мільйонів гривень, щоб цю систему привести в робочих стан".

Якщо проблему не можна подолати одразу, нею потрібно займатися поетапно, вирішили члени обласної комісії і дали доручення відповідним структурам до 15 вересня розробити окрему Програму з відновлення систем протипожежного захисту в будинках підвищеної поверховості. Паралельно з цим вирішили створити групу експертів для виявлення реального стану занедбаності системи протипожежної безпеки в будинках.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: