Основи працевлаштування іноземців » Новини Житомира
 
 


Основи працевлаштування іноземців

Автор: news_maker від 2-06-2017, 11:40, переглядів: 1 163

Основи працевлаштування іноземців

На даний момент питання працевлаштування іноземних громадян стоїть дуже гостро, так як Україна потребує підготовлених кадрів, особливо в різних високотехнологічних сферах. Однак, запросити і офіційно влаштувати іноземця непросто. Для початку доведеться пройти процедуру отримання спеціального дозволу, а видають його вельми неохоче, адже є суттєве підвищення конкуренції на ринку праці для українських громадян.

Трудову діяльність іноземця в Україні, крім її законодавства, ще регулює величезна кількість різних міжнародних договорів, угод і конвенцій. Відповідно, українські роботодавці повинні брати їх всіх до уваги, щоб не порушити встановлені правила, які гарантують дотримання прав іноземного громадянина при його працевлаштуванні в Україні. Загальна чисельність подібних міжнародних документів перевищує п'ять десятків, тому перед запрошенням іноземця для роботи потрібно грунтовно підготуватися.

Процедура оформлення дозволу на працевлаштування

Технічно процедура оформлення потрібних документів починається з відвідання центру зайнятості, де представник роботодавця повинен для початку залишити інформацію про існуючу відкриту вакансію. Це робиться для того, щоб співробітники служби перевірили наявність кваліфікованих фахівців в Україні, які шукають таку роботу. Якщо центр зайнятості не зможе запропонувати актуальні кадри, то зросте ймовірність того, що українська сторона отримає спеціальний дозвіл на працевлаштування іноземця і зможе запросити іноземця. На аналіз українського ринку праці у центру зайнятості буде 15 днів. Якщо за цей термін відповідний працівник не буде знайдений, то представник роботодавця може звернутися в центр зайнятості, надавши заяву і необхідні для оформлення дозволу документи, серед яких повинні бути:

- копія трудового контракту;
- копії документів, які можуть підтвердити рівень кваліфікації запрошуваного фахівця;
- довідка з контролюючих органів, яка підтверджує відсутність у запрошеної сторони заборгованості по обов'язкових податкових і соціальних платежах;
- чек, який демонструє, що було сплачено спеціальне держмито.

В окремих випадках можуть знадобитися додаткові документи, які запросить ЦЗ. При оформленні документів на працевлаштування росіян тепер, мабуть, доведеться проходити ту ж процедуру, що і для інших іноземців. Це стосується не тільки отримання дозволу на роботу, а й інших документів, що регулюють відносини з іноземними громадянами. Наприклад, щоб проживати в країні тривалий термін, доведеться вже оформляти посвідку на проживання для законного перебування на території нашої держави.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: