Прес-аташе Представництва ЄС в Україні поспілкувався з журналістами із різних регіонів України » Новини Житомира
 
 


Прес-аташе Представництва ЄС в Україні поспілкувався з журналістами із різних регіонів України

Автор: news_maker від 7-06-2017, 08:56, переглядів: 1 083

Прес-аташе Представництва ЄС в Україні поспілкувався з журналістами із різних регіонів України

У Центрі розвитку місцевого самоврядування 6 червня, відбулась зустріч Давіда Стуліка, прес-аташе Представництва ЄС в Україні, із журналістами із різних регіонів України.

Тренінг для регіональних журналістів передбачав декілька сесій по темі висвітлення нюансів та переваг впровадження Угоди асоціації між Україною та ЄС та впровадження безвізового режиму.

«Ми не даємо рибу, ми даємо вудку. Можна змінити архітектуру суспільства, але людей змінити не можна, тому потрібно навчати людей. Сьогоднішня зустріч покликана сформувати у журналістів розуміння процесів інтеграції та виокремити ті проблеми, які потребують додаткового висвітлення», - розповів Давід Стулік, прес-аташе Представництва ЄС в Україні.

На тренінг приїхали журналісти із Закарпаття, Чернівців, Сумщини, Київщини та Житомира.

«11 червня запрацює безвіз між Україною та ЄС. Сьогодні вже циркулює багато неправдивої інформації про те, як буде працювати візова лібералізація. Зокрема, деякі ЗМІ поширюють інформацію, що візи, все ж таки, буде необхідно оформлювати та те, що вартість послуги зросте. Але це неправда. Лише для роботи в ЄС будуть потрібні візи. Ми надамо базу експертів, які зможуть вам фахово відкоментувати у матеріалах цю проблематику», - переконував Володимир Єрмоленко, директор європейських проектів «Інтернюз-Україна», журналіст Громадського ТБ.

Крім того для журналістів розкрили низку тем, які безпосередньо стосуються інтеграції та реформ. Зокрема говорили про кроки, які необхідні для активізації громади, її організованості та спроможності в процесі децентралізації, адже на сьогодні в певних регіонах ситуація критична.

«Закарпаття - це єдиний регіон, який немає навіть перспективного плану створення об'єднаних громад. І це наслідок відсутності політичної волі у місцевої еліти у процесі реформування», - розповіла Ганна Бик, журналістка місцевого Інтернет сайту.

На думку тренерів заходу, у таких випадках результат реформи залежить від організованості людей та їх проінформованості. Тому журналісти мають фахово висвітлювати переваги та проблеми процесу децентралізації.

Крім того журналістам розповіли про практику співпраці програми ПРООН із місцевими громадами.

«Наявність коштів ще не вирішує проблему. Ми допомагаємо організуватись людям, навчаємо їх та супроводжуємо у процесі реалізації проекту. Таким чином ми створюємо осередок активності на майбутнє», - розповів Георгій Федорук, представник програми ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

Остання лекція була пов'язана саме із деталями процесу децентралізації.

«Задум децентралізації - посилити місцеве самоврядування. Але у кожного своє бачення цього процесу. Сьогодні ми повинні визначити ті рамки, які має цей процес та показати ті компетенції, які повинні мати журналісти, які висвітлюють цей процес», - розповів Володимир Феськов, експерт Інституту Політичної Освіти.

Такі тренінги покликані сформувати розуміння у журналістів проблематики реформ, євроінтеграції, безвізового режиму для коректного та ефективного висвітлення цих процесів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: