У Житомирській міськраді говорять про перевиконання бюджету за перші три місяці року » Новини Житомира
 
 


У Житомирській міськраді говорять про перевиконання бюджету за перші три місяці року

Автор: news_maker від 7-06-2017, 15:55, переглядів: 1 044

У Житомирській міськраді говорять про перевиконання бюджету за перші три місяці року

Про позитивне виконання доходної частини міського бюджету на засіданні виконкому розповів директор департаменту бюджету та фінансів міськради Сергій Гаращук. Так, з його слів, за 3 місяці міський бюджет отримав майже 25 мільйонів додаткових надходжень, у результаті чого виконання доходної частини сягнуло 109,6%. На думку Сергія Гаращука, позитивно на цей процес вплинуло надходження податку на доходи фізичних осіб, що пов’язано з підвищенням розміру мінімальної зарплати:
"Маємо додаткове надходження також і по єдиному податку – 7,7 мільйона, по платі за землю – 5,4 мільйона. Є, правда, недоотримання певних надходжень по акцизу з нафтопродуктів – за 4 місяці ми втратили понад 4 мільйони у порівняні з попереднім роком. Разом з тим, це не вплинуло суттєво на стан виконання доходів. Відповідно всі видаткові повноваження профінансовані в повному обсязі. Протягом першого кварталу відсутня заборгованість по заробітній платі, по енергоносіях, капітальних видатках – все фінансується в планомірному режимі".

Що стосується поточної ситуації, то існує певне напруження щодо виплати зарплати працівникам медичної сфери, яке, каже Сергій Гаращук, вже є політично вирішеним. Нині очікується надходження субвенції з державного бюджету, після чого будуть проведені розрахунки по зарплаті в повному обсязі. На запитання одного з членів виконкому щодо ситуації в земельній сфері і з надходженням податку за землю, зокрема, житомирський міський голова Сергій Сухомлин відзначив, що суму доходів від земельного податку і оренди землі можна збільшити вдвічі:
"Що для цього робиться? Минулоріч сесія міськради виділила гроші на проведення інвентаризації земель. У лютому-березні інвентаризацію земель було завершено. В березні чи в квітні ми виділили гроші – 450 тисяч гривень – на складання реєстру, і зараз ці роботи тривають. Реєстр – це програмний продукт, в який заливаються результати інвентаризації земель. І тоді цей програмний продукт в автоматичному режимі веде процес земельної оренди: завершення договорів оренди, виставлення рахунків і так далі. І там видно всю нашу землю".

Складення такого реєстру має забезпечити прозорість у користуванні землею, а також дозволить збільшити надходження від цього вдвічі, переконаний Сергій Сухомлин.

У Житомирській міськраді говорять про перевиконання бюджету за перші три місяці року
У Житомирській міськраді говорять про перевиконання бюджету за перші три місяці року

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: