Пікет Кабміну з метою привернути увагу до забруднення річок Случ та Хомора » Новини Житомира
 
 


Пікет Кабміну з метою привернути увагу до забруднення річок Случ та Хомора

Автор: news_maker від 7-06-2017, 19:20, переглядів: 1 252

Пікет Кабміну з метою привернути увагу до забруднення річок Случ та Хомора

В середу зранку 250 громадських активістів із Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей пікетували Кабінет Міністрів України. Учасники акції, серед яких були жителі міст Баранівка, Новоград-Волинський та смт Першотравенськ Житомирської області, намагалися привернути увагу урядовців до екологічної катастрофи в регіоні.
Уже другий рік поспіль у місцеві річки Хомора та Случ потрапляють промислові викиди, Як було попередньо встановлено, забруднювач – Понінківська картонно-паперова фабрика, яка працює у Хмельницькій області. Торік підприємство оштрафували. Крім того, у прокуратурі відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення, але потім справу передали до прокуратури Хмельницької області. На початку травня 2017 року в річки знову потрапили промислові викиди.
Депутати Баранівської районної ради нещодавно ухвалили звернення до Генеральної прокуратури України й Міністерства екології та природних ресурсів із вимогою вжити дієвих заходів. Це звернення підтримали також депутати Житомирської обласної ради. Так як ніяких змін не відбулося, жителі, обурені безкарністю підприємства-забруднювача та бездіяльністю державних органів, вирішили вдатися до акцій протесту. Так 6 червня жителі села Глибочок Баранівського району перекрили рух транспорту на одному з автошляхів. 7 червня був організований пікет під стінами Кабміну.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: