Міський голова розповів про хід судових слухань щодо встановлення будинкових лічильників газу » Новини Житомира
 
 


Міський голова розповів про хід судових слухань щодо встановлення будинкових лічильників газу

Автор: news_maker від 21-06-2017, 17:05, переглядів: 1 117

Міський голова розповів про хід судових слухань щодо встановлення будинкових лічильників газу

Під час брифінгу в міській раді Сергій Сухомлин нагадав, з чого почалася ця історія – "Житомиргаз" за своєю програмою встановлював будинкові лічильники. Після цього мешканці будинків, де встановили лічильники, почали отримувати платіжки із значно більшими, ніж раніше, обсягами спожитого газу. Міський голова вже наводив приклад родини пенсіонерів, що живуть в квартирі без газової колонки і у яких з 14 кубометрів на місяць обсяги споживання, згідно платіжок, збільшилися до 102 кубометрів:

"Ця ситуація спонукала нас до того, що ми почали розбиратися з цим питанням. Завдяки децентралізації, функції архітектурно-будівельного контролю покладені на місцеве самоврядування і після перевірки законності встановлення цих приладів обліку, які встановлювалися як на будинках комунальної власності, так і на ОСББ, були виписані штрафи за відсутність отримання "Житомиргазом" містобудівних умов і за відсутність відкриття декларації та здачі цих приладів в експлуатацію".

На сьогодні загальна сума виписаних штрафів сягає понад 50 мільйонів гривень і це питання розглядається в суді. Паралельно готується позов щодо перерахунку тих сум, які були виставлені людям після встановлення будинкових лічильників газу. За словами Сергія Сухомлина, вже відбулося два судових засідання і під час другого суддя призначив технічну експертизу проектів встановлення будинкових лічильників. Міський голова наголосив, що вони вже таку експертизу проводили, тому впевнені у своїй правоті. Тепер чекають на продовження судових баталій:
"Призначена експертиза, ще ми не маємо рішення на руках, але я думаю, що впродовж найближчих кількох днів стане відомо, коли буде третє засідання суду".

Відповідаючи на запитання щодо можливості завершення справи мировою угодою, Сергій Сухомлин сказав, що це можливо лише на умовах міської влади, тобто, виплата штрафів за недотримання процедури встановлення лічильників та перерахунок для споживачів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: