Центральна дитяча міська лікарня на цьому тижні отримала вакцину КПК » Новини Житомира
 
 


Центральна дитяча міська лікарня на цьому тижні отримала вакцину КПК

Автор: news_maker від 23-06-2017, 17:20, переглядів: 799

Центральна дитяча міська лікарня на цьому тижні отримала вакцину КПК

Управління охорони здоровя радить тим батькам, в яких дитина ще не отримала щеплення проти кору, звернутися до дитячого медичного закладу за місцем проживання.

Кір – небезпечне вірусне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус попадає в організм через слизові оболонки верхніх дихальних шляхів і око від хворої кіром людини, яка поширює його при диханні, розмові, чханні і кашлі.

За останні 15 років зріст захворювання в Україні спостерігався тричі – у 2001, 2006 та 2012 роках. У ці роки захворюваність зростала у десятки і сотні разів. Зокрема, у 2012 році захворіли близько 13 тисяч людей.

За даними МОЗ України цього року 735 людей із 15 регіонів захворіли на кір. Більшість із них – діти. Ріст захворюваності насамперед пов’язаний із низьким рівнем вакцинації. У 2016 році лише 45% дітей в Україні зробили щеплення від кору.

Повторну дозу вакцини отримали лише 30% дітей.

Будь-яка людина з гарячкою та висипом на шкірі і принаймні з одним з таких трьох симптомів: кашель, нежить, кон'юнктивіт - повинна бути оглянута лікарем.

В Україні є комплексна вакцина від кору, паротиту і краснухи (КПК). Вона безпечна, ефективна, і забезпечує тривалий захист. Для найкращого захисту дитина повинна отримати дві дози КПК вакцини.

Для того, щоб попередити захворювання і уникнути ускладнень, проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо вакцинації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: