Житомирська область отримала частину вакцин для проведення щеплень » Новини Житомира
 
 


Житомирська область отримала частину вакцин для проведення щеплень

Автор: news_maker від 16-09-2016, 08:20, переглядів: 1 113

Житомирська область отримала частину вакцин для проведення щеплень

Наразі в область поставляються вакцини, які замовлялись ще на 2015 рік, повідомив під час прес-конференції начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я облдержадміністрації Сергій Березовський. Йдеться про препарати, придбані за кошти держбюджету: За деякими позиціями Міністерство охорони здоров'я закрило наші заявки на сто відсотків, по таких вакцинах як проти гемофільної інфекції ми отримали 100 % від потреби, повторюю, на 2015 рік, на 100 % ми отримали вакцину проти туберкульозу, БЦЖ, і на 100 % задоволена наша заявка на антирабічну вакцину". Деякі вакцини поставлені частково, від 21 % до 47 % від потреби і двох поки що немає зовсім: "Поки що зовсім ми не маємо, на жаль, вакцини для дітей АКДП так звану, проти кашлюка, дифтерії, правця. Хоча заявка наша складає 26 500 доз, ми нічого не отримали, і немає у нас вакцини проти поліомієліту. Але за даними міністерства охорони здоров'я, ці вакцини вже закуплені і на протязі тижнів, а може й днів, має поступити в Україну і сюди до нас в Житомирську область".

Лікарі кажуть, що на даний час вакцини, що надійшли в область, є в наявності в лікувально-профілактичних закладах і вже розпочато щеплення дітей. Такі щеплення, які проводяться з порушеннями календаря (отримані препарати, нагадаємо, були замовлені ще на 2015 рік), мають свої особливості, але вони не впливають на якість імунітету, який дитина отримає після щеплення, розповіла головний педіатр області, заступник головного лікаря обласної клінічної дитячої лікарні Оксана Лук'яненко: "Порядок проведення щеплень з порушенням календаря регламентований наказом Міністерства охорони здоров'я, він визначений. В такий період, коли у нас така велика кількість дітей, які йдуть з порушенням календаря щеплень, вимагає від медичного працівника складання індивідуального календаря щеплень для кожної окремої дитини". "Тобто, в любому практично віці можна розпочинати ці щеплення і буде ефект, буде захист дитини від інфекційних хвороб", – додав Сергій Березовський.

На прес-конференції повідомили також, що надійшли вакцини і для щеплення дорослих – від правця та дифтерії. Головний педіатр попросила батьків обов’язково інформувати про випадки відмови у проведенні щеплень. Телефон у Житомирі (0412) 34-44-14.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: