Профілактичних щеплень в області стали робити більше, але рівень охоплення щепленнями фахівці вважають недостатнім » Новини Житомира
 
 


Профілактичних щеплень в області стали робити більше, але рівень охоплення щепленнями фахівці вважають недостатнім

Автор: admin від 6-03-2013, 14:19, переглядів: 1 366

Профілактичних щеплень в області стали робити більше, але рівень охоплення щепленнями фахівці вважають недостатнім

Основні цифри на колегії департаменту охорони здоров'я повідомив головний державний санітарний лікар області Олександр Волков:"Ми всі знаємо, що достатній рівень захисту – це 95% щеплень, ми на сьогодні маємо 62%. Ми дещо поліпшили свою роботу у порівнянні з минулим роком. Аналіз охоплення щепленнями декретованих контингентів свідчить, що воно поліпшилось на 20%. Найнижчими залишаються показники виконання первинного вакцинального комплексу проти кашлюку, дифтерії, правцю, поліомієліту та вірусного гепатиту В у дітей. Крім того, низький відсоток охоплення щепленнями проти дифтерії та правцю дорослого населення – всього 24%".

Олександр Волков нагадав, що впродовж минулого року спостерігались перебої з постачанням вакцин. В цілому за рік забезпеченість вакцинами становила 63 відсотки. Часткове недовиконання планів профілактичних щеплень також пов'язують із збільшенням кількості медичних відводів та відмов батьків:

"Ми всі розуміємо, що це є серйозна проблема. В основному, це та активакцинальна пропаганда, яка проводиться з боку деяких засобів масової інформації. Хоча кількість відмовників у порівнянні, наприклад, з 2010 роком, дещо скоротилася, але у порівнянні з іншими регіонами України цифра досить серйозна – близько трьох тисяч", – зазначив Олександр Волков. Він сказав, що найчастіше батьки відмовляються від профілактичних щеплень в Романівському, Новоград-Волинському, Коростенському і Радомишльському районах. А от в Брусилівському та Народицькому районах цей показник дорівнює нулю.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: