У Житомирі з'ясовували, що молоді люди знають про наркотики » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з'ясовували, що молоді люди знають про наркотики

Автор: news_maker від 26-06-2017, 19:37, переглядів: 1 094

У Житомирі з'ясовували, що молоді люди знають про наркотики

Напередодні Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом громадська організація "Перспектива" провела опитування серед житомирської молоді. Опитали 110 молодих людей віком від 14 до 34 років, які наркотики не вживають, зазначила представник "Перспективи" Віра Назарівська. Їх запитували, чи вважають вони наркозалежність хворобою, які наркотики найбільш розповсюджені в місті, чи знають вони особисто людей, які вживають наркотики. На останнє запитання 78 % опитуваних відповіли ствердно, і йшлося не про одну таку знайому людину:
"57 % відповіли, що це від однієї до п'яти осіб, 24 % відповіли, що знають від п'яти до десяти людей, які вживають наркотики і 19 % відповіли, що знають від десяти людей і більше. На запитання, чи легко придбати наркотики в нашому місті, 71 % відповіли, що легко, 26 % - що не знають і три відсотки, що нелегко. І були такі відповіді: "так, по дзвінку і таксі привозить" або " той, хто знає, той знаходить і знає, до кого підійти".

Результати опитування були оприлюднені під час прес-конференції, приуроченої до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом. Учасниками заходу були представники органів внутрішніх справ, фахівці, що працюють з наркозалежними, освітяни, правники. Виступаючі сходилися на тому, що проблема зловживання наркотиками стосується всього суспільства і лише спільні зусилля здатні привести до якогось позитивного результату. Між тим навіть офіційна статистика говорить про зростання кількості, людей, які вживають наркотики не в якості медичних препаратів зазначає головний лікар обласного наркодиспансера Максим Кутишенко:
"У нас офіційно на обліку перебуває близько тисячі наркозалежних. Чому я наголошую, що це офіційно, тому що є різні дані: неурядові організації говорять про близько чотирьох тисяч осіб, а якщо брати інформацію від правоохоронної системи, то вони говорять цифру близько восьми тисяч в Житомирській області. А якщо взяти статистику Всесвітньої організації охорони здоров'я, то вона говорить про те, що офіційну цифру, яка є у нас, її необхідно помножити на 12-15 і тоді ми приблизно отримаємо ту статистику, яка у нас є. Якщо взяти світову статистику, то щорічний офіційний приріст наркозалежних у всьому світі, це 8-10 %".

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом відзначається в світі щорічно 26 червня, починаючи з 1988 року. Рішення про це ООН ухвалила в грудні 1987 року.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: