Житомирський рибоохоронний патруль нагадує про завершення заборони на лов раків » Новини Житомира
 
 


Житомирський рибоохоронний патруль нагадує про завершення заборони на лов раків

Автор: news_maker від 29-06-2017, 17:42, переглядів: 1 041

Житомирський рибоохоронний патруль нагадує про завершення заборони на лов раків

Разом з тим, рибалкам слід пам’ятати, що деякі обмеження навіть після закінчення заборони продовжують діяти. За словами головного спеціаліста відділу іхтіології та регулювання рибальства Житомирського рибоохоронного патруля Наталії Вербовської, за одну добу перебування на водоймі одній особі дозволяється виловити не більше 30 раків:
"Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, вже дозволяється ручне збирання раків, їх вилов раколовкою – "хапкою" з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою, розщепом не більше 5 снастей на ловця. Особі за одну добу перебування на водоймі загального користування дозволяється виловити не більше 30 раків. Мінімальний розмір виловлених раків повинен бути не менше 10 см. Також забороняється ловити раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування".

Порушникам загрожує притягнення до адміністративної відповідальності та суттєві штрафи, додає Наталія Вербовська:
"Особи, які перевищуватимуть допустиму до вилову кількість раків або використовуватимуть заборонені знаряддя лову (підхват, коломия, волок) будуть притягнені до адміністративної відповідальності за ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає штраф до 680 грн. Крім того, доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн. за кожного незаконного виловленого рака".

В обласному управлінні Держагентства рибного господарства просять громадян дотримуватися встановлених правил лову, а в разі виявлення фактів незаконного вилову риби та раків повідомляти про це на цілодобову гарячу лінію за телефоном у Житомирі 24-57-81 або 067 414 60 74.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: