Житомирський міський голова підписав меморандум про співпрацю з ветеранськими організаціями » Новини Житомира
 
 


Житомирський міський голова підписав меморандум про співпрацю з ветеранськими організаціями

Автор: news_maker від 5-07-2017, 14:32, переглядів: 936

Житомирський міський голова підписав меморандум про співпрацю з ветеранськими організаціями

І мова йде не лише про об'єднання ветеранів антитерористичної операції, а й війни в Афганістані. Очільник міста Сергій Сухомлин зазначає, що взаємодія міської влади та таких організацій допоможе вирішувати головні проблеми учасників війн та членів їх сімей:
"Перше завдання цієї взаємодії – це захист прав учасників АТО, ветеранів інших війн та усіх тих людей, які захищали Україну та право її громадян на мирне життя. Ми маємо зробити усе, щоб ці люди не були забутими, а їх права на гідне життя, отримання квартир не були забуті зі сторони міської влади та держави. Вчора на сесії міської ради депутати одноголосно підтримали підписання меморандуму з громадськими організаціями, тому сьогодні, перед засіданням виконкому ми хочемо цей меморандум підписати".

Меморандум про співпрацю підписали із громадськими організаціями, які об'єднують учасників АТО чи Афганської війни, або захищають їх права. Підписали меморандум: ВПГО "Обласна спілка учасників та ветеранів АТО "СХІД" в м. Житомирі та Житомирському районі, ГО "Житомирська обласна спілка учасників та ветеранів АТО", ГО "Житомирська обласна спілка правоохоронців учасників АТО "Порядок", ГО "Бойове братерство ветеранів АТО", ГО "Кіборги Полісся", ГО "Соціально-правової допомоги "Правозахист", ГО "Житомирська спілка учасників бойових дій та АТО "УВО", ГО "Житомирська міська спілка ветеранів афганської війни", Громадське формування з охорони громадського порядку та/або державного кордону "Аскер".
Голова Житомирської міської спілки ветеранів Афганської війни Юрій Панасюк зазначив, що така співпраця може позитивно впливати і на розвиток військово-патріотичного виховання:
"Ще в 1987 році нами, спілкою ветерані Афганської війни, було створено "Школу юних десантників". Тисячі хлопців пройшли в ній вишкіл. Багато з них стали офіцерами, прийшли в правоохоронні органи. Тобто вони там вибрали свою спеціальність. Я думаю, що ми своїми зусиллями також будемо намагатися створити такого плану нові військово-патріотичні школи, щоб до армії сьогодні хлопці йшли підготовлені, які розуміють, що вони йдуть захищати державу".

Юрій Панасюк також нагадав, що минулоріч наряду з учасниками АТО ветеранам Афганської війни було видано чотири трикімнатні квартири, але квартирне питання досі лишається для них проблемним. "На обліку зараз перебувають 120 учасників Афганської війни. Більшість із них проживають у гуртожитках", - зазначив Юрій Панасюк.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: