В Коростені удосконалюють систему міських електронних сервісів » Новини Житомира
 
 


В Коростені удосконалюють систему міських електронних сервісів

Автор: news_maker від 12-07-2017, 11:35, переглядів: 774

В Коростені удосконалюють систему міських електронних сервісів

На першому етапі ідея втілювалась в рамках спільного з ЄС ПРООН проекту створення Порталу соціальних комунікацій "Кабінет мешканця", розповіли в сюжеті журналісти коростенського телебачення. Наразі система знаходиться на стадії тестування. Портал соціальних комунікацій забезпечує вільний доступ до електронної бази документів, реєстру комунальної нерухомості, працює сайт електронних петицій, забезпечено он-лайн трансляцію сесій міськради, завершується робота над модулем публічної презентації міського бюджету. На цьому участь програми "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", завершується. Спеціаліст проекту Олександр Рябий високо оцінює зроблене:
"Ми відкриваємо у вас ще один унікальний проект для України, це "Кабінет мешканця". Я знаю, о зараз в Україні діє таких проектів десь близько п'ятнадцяти, а повністю діючих – десь чотири, зокрема, це Луцьк, Львів, Івано-Франківськ. Тобто, наразі, ми як проект спільно з вами, ми робимо унікальні речі".

В Коростені планують на цьому не зупинятися. Як розповів секретар міської ради Володимир Вигівський, міська програма створення системи електронних сервісів розрахована на три роки.
Проект втілює в життя громадська організація "Агенція регіонального розвитку" і її очільник Володимир Боровков прогнозує значні зміни у спілкуванні містян з органами місцевої влади та комунальними установами. Зокрема, має стати доступнішою система комунальних платежів. Спочатку необхідно спростити систему збору та обміну різноманітними довідками, а далі – відкрити он-лайн доступ до особових рахунків споживачів. А взагалі, мета проекту – спростити доступ до необхідної інформації, каже Володимир Боровков:
"Інформація вирішує все. І часто ми витрачаємо дуже багато часу, щоб отримати інформацію, неважливо яку – коли відходить поїзд, скільки коштує товар чи нам просто потрібно взяти довідку з ЖЕКу чи водоканалу. Ми витрачаємо багато часу, ми втрачаємо цей час. Кажуть, що люди стануть лінивими – у людей часу не вистачає зараз. Якщо наша система працює, у вас залишається час на корисну працю, активний відпочинок, а не стояти в чергах чи шукати інформацію, яку важко знайти. Тобто, завдання цього проекту – спростити отримання інформації та доступ до послуг, в першу чергу, міських послуг".

Додамо, що на реалізацію першого етапу проекту з міського бюджету Коростеня було витрачено 190 тисяч гривень, частка ЄС ПРООН – 591 тисяча. Віртуальний "Кабінет мешканця" можна створити на порталі korosten.org.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: