У Коростенському районі відбулося святкування початку жнив » Новини Житомира
 
 


У Коростенському районі відбулося святкування початку жнив

Автор: news_maker від 24-07-2017, 12:12, переглядів: 969

У Коростенському районі відбулося святкування початку жнив

21 липня у селі Сушки Коростенського району на базі сільгосппідприємства «Добре Поле» у п'ятницю пройшло свято зажинок «Перший сніп», у якому взяли участь жителі села, керівники сільгосппідприємств району та представники районної влади. Таким чином, на Коростенщині було відновлено традицію святкування зажинок, які не проводилися кілька років поспіль.

Керівництво району спільно з аграріями та жителями села зробили перший укіс жита. Після цього на гостей свята чекав концерт в кращих традиціях древлянського краю.

«Для нас є за честь відродити традицію святкування зажинок на Коростенщині. Думаю, що наше починання наступного року продовжать мої колеги з інших господарств району. Приємно, що у святі та в його організації взяли участь місцеві жителі, такі заходи об'єднують громаду», - зазначив директор ТОВ «Добре Поле» Володимир Тарасенко.

Сільгосппідприємство «Добре Поле» обробляє понад 500 га землі села Сушки з 2013 року, вирощує традиційні поліські культури: жито, пшеницю, овес, ячмінь, гречку та трави, які перш за все необхідні для відгодівлі десятків голів худоби. «Добре Поле» сформувало власний парк агротехніки, створило нові робочі місця, допомагає громаді, сільській раді та сушківській школі, до 130-річчя якої навіть створили Музей історії села Сушки.

У Коростенському районі відбулося святкування початку жнив
У Коростенському районі відбулося святкування початку жнив

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: