Бути чи не бути в Україні найближчим часом біометричним паспортам? » Новини Житомира
 
 


Бути чи не бути в Україні найближчим часом біометричним паспортам?

Автор: news_maker від 18-10-2012, 21:37, переглядів: 1 974

Бути чи не бути в Україні найближчим часом біометричним паспортам?

Наразі це питання виключно в компетенції глави держави. Відповідний закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр", нещодавно прийнятий Верховною Радою, знаходиться на підписі у Президента України.

Можливі нововведення викликають неоднозначну реакцію в суспільстві. Прийняти замість звичного паспорта або водійського посвідчення картку з електронним чіпом готові далеко не всі. Один з найактивніших противників – церква: "Це все, як пояснюють старці, підготовка до того, що має прийти людина, яка буде називатися Антихрист. І оця людина буде мати найбільшу силу впливу над всіма людьми. А от якраз ці біометричні паспорти, які зараз хочуть ввести, це є підготовка до того процесу" – пояснює свою позицію настоятель житомирського Свято-Михайлівського кафедрального Собору отець Богдан Бойко.

Експерти та аналітики, говорячи про перспективність нововведень, побоюються їх негативних наслідків. З-поміж них – обмеження прав і свобод людини, а також недосконала система захисту особистих даних. Є й побоювання іншого плану, каже нотаріус Тетяна Стражник: "Наскільки ті установи і ті посадові особи, в тому числі і нотаріуси, наскільки ми будемо забезпечені якісними технічними пристроями, які дадуть змогу зчитувати інформацію з таких біометричних паспортів".

Нагадаємо, прийнятий Верховною Радою закон про демографічний реєстр передбачає створення єдиної інформаційно-телекомунікаційної системи, яка буде містити інформацію про кожного громадянина України. Ці дані мають бути розміщені в електронному чіпі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: