У Житомирі було зірвано тренінг для молоді "Інструменти участі та впливу на прийняття рішень" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі було зірвано тренінг для молоді "Інструменти участі та впливу на прийняття рішень"

Автор: news_maker від 1-08-2017, 19:28, переглядів: 1 693

У Житомирі було зірвано тренінг для молоді "Інструменти участі та впливу на прийняття рішень"

Кілька молодих житомирян зголоситися бути учасниками даного семінару, який проходив у приміщенні Центру розвитку місцевого самоврядування. За словами одного з організаторів, голови громадської організації "Молодь за єдину Україну" Олексія Пронози, молодих людей в цій установі зібрали, аби навчити впливати на органи державної влади та місцевого самоврядування з метою подальшого розвитку суспільства:
"Українське законодавство є зараз так сформоване, що громадяни України мають всі можливості, щоб впливати на нашу владу, покращувати свій район, щоб вирішувати локальні та, навіть, всеукраїнські проблеми. Але люди, на жаль, не вміють ними користуватися і частина про них навіть не знає. І наш тренінг сьогодні називається "Інструменти участі та впливу на прийняття рішень". Це, наприклад, запити на отримання публічної інформації, звернення, місцева ініціатива, електронна петиція, збори громадян, місцевий референдум. Їх є цілий перелік".

Житомирянка Анастасія каже, що прийшла на даний тренінг, щоб отримати нові знання:
"Окрім нових знань, очікую, що нас навчать чомусь новому, що нам дійсно знадобиться в житті. Тому що ту саму скаргу чи звернення написати я не вмію без зразка. Було б дуже круто вміти це робити, а потім допомагати людям, які теж в цьому не розбираються".

До Центру розвитку місцевого самоврядування прийшов також голова громадської організації "Блок патріотичних сил" Володимир Колодзінський. Він почав перебивати лектора, адже, на думку активіста, той під час тренінгу вживав неправильну термінологію. Лектор Олексій Проноза дав можливість виступити голові "Блоку патріотичних сил", після чого відмовився проводити тренінг за участі активіста, мотивуючи це тим, що дана людина з неповагою ставиться до організаторів та учасників семінару. Володимир Колодзінський, в свою чергу, висловив думку, що дані навчання тут проводять люди з антиукраїнською позицією.+

Організатори тренінгу вирішили перенести заняття. Про місце та час його проведення учасникам пообіцяли повідомити листом на електронні скриньки.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: