В департаменті фінансів ОДА розповіли про прогнози виконання бюджету області » Новини Житомира
 
 


В департаменті фінансів ОДА розповіли про прогнози виконання бюджету області

Автор: news_maker від 4-08-2017, 06:07, переглядів: 1 004

В департаменті фінансів ОДА розповіли про прогнози виконання бюджету області

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко говорить про цілком можливе збільшення доходної частини місцевих бюджетів на півмільярда гривень. Такі висновки ґрунтуються, з одного боку на тому, що за перше півріччя в середньому по області доходна частина місцевих бюджетів виконана на 53,3 відсотка, а районних бюджетів – майже на 60 відсотків. Також в департаменті фінансів сподіваються, що на місцях дослухаються до наполегливих рекомендацій керівництва області щодо приведення планових показників до рівня, адекватного фактичним надходженням:
"За станом на 1 липня планові показники у порівнянні із початково затвердженими по області збільшилися лише на 3,4 %. Тому на даний час стоїть завдання щодо внесення змін до місцевих бюджетів і встановлення показників доходної частини, які відповідають реальній фіскальній спроможності відповідної території. особливо я хочу на цьому наголосити в контексті дефіциту коштів на виплату заробітної плати та спожиті бюджетними установами енергоносії. За умови внесення змін до планових показників по більшості бюджетів існує реальна можливість вирішити названі проблеми, ат також спрямувати кошти на інші першочергові видаткові статті".

В цифрах прогнози виглядають наступним чином:
"Є всі підстави прогнозувати, що на кінець року доходи загального фонду бюджету області складуть в межах 4,6-4,7 мільярда гривень, що мінімум на 500 мільйонів більше від тих планів, які існують на сьогодні".

За інформацією департаменту фінансів, виконання планових показників по мобілізації коштів до загального фонду місцевих бюджетів у першому півріччі забезпечили всі райони і міста Житомирської області. З 32 ОТГ області планові показники виконали 29 громад. Не впоралися із наповненням бюджету Дубрівська, Станишівська та Чижівська ОТГ.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: