За один день двоє жителів області стали жертвами шахраїв, які представилися працівниками банку » Новини Житомира
 
 


За один день двоє жителів області стали жертвами шахраїв, які представилися працівниками банку

Автор: news_maker від 10-08-2017, 09:56, переглядів: 1 216

За один день двоє жителів області стали жертвами шахраїв, які представилися працівниками банку

Увечері на мобільний 51-річного житомирянина зателефонував незнайомець, який назвався співробітником служби безпеки банку, де у чоловіка відкрито рахунок. Співрозмовник повідомив, що його картку заблоковано через спробу стороннього втручання. Тож, нібито, треба провести певні операції, аби відновити доступ до коштів. Для цього, мовляв, необхідно перевірити конфіденційну інформацію клієнта. Чоловік повірив незнайомцю та назвав усі дані, про які той запитував. Тільки згодом, перевіривши рахунок, житомирянин зрозумів, що його ошукано – з рахунку зникло п'ять тисяч гривень.
Подібна ситуація, того самого дня, сталася з 64-річною жителькою Новограда-Волинського. Пенсіонерка повірила незнайомцеві, надала всю необхідну злочинцю інформацію, тож втратила з банківського рахунку 6772 гривні. У відділі комунікації поліції області повідомляють, що у цих справах нині розпочато досудові розслідування за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та проводяться відповідні заходи для викриття зловмисників.
Разом з тим правоохоронці закликають жителів області бути обачними у фінансових справах: нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі; уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон та не телефонуйте на невідомі номери, вказані для нібито "розблокування" банківського рахунку; якщо вас переконують у ризику втратити кошти через "збій системи" чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані – не поспішайте, а краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи, яка вказана на картці.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: