Вже тиждень на Житомирщині діє обласний штаб для захисту аграріїв від рейдерів » Новини Житомира
 
 


Вже тиждень на Житомирщині діє обласний штаб для захисту аграріїв від рейдерів

Автор: news_maker від 21-08-2017, 20:09, переглядів: 1 092

Вже тиждень на Житомирщині діє обласний штаб для захисту аграріїв від рейдерів

Новостворені структури мають протидіяти спробам рейдерських захоплень земель та врожаю. Для того, щоб протистояти фактам рейдерства, потрібно, перш за все, мати належно оформлені документи на землю, кажуть в Головному територіальному управлінні юстиції в Житомирській області.
Документи можуть бути видані як до 1 січня 2013 року (державний акт на право власності на землю), так і після цієї дати (свідоцтво про право власності на нерухоме майно чи витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно).
Крім того, якщо людина хоче здати землю в оренду, потрібно обов’язково укласти з орендарем письмовий договір оренди землі сільськогосподарського призначення. Цей документ обов’язково підлягає державній реєстрації.
Аби попередити факти захоплень земель, на Житомирщині вже розпочали роботу виїзні мобільні групи юридичної допомоги, каже начальник управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в області Валентин Залізнюк:
"Свою роботу такі виїзні групи почали 14 серпня. Саме представники таких виїзних груп поширюватимуть буклети, в яких будуть контакти регіональних антирейдерських штабів та поради, як треба діяти у випадку рейдерської атаки. Наразі затверджено графік проведення таких виїзних прийомів в населених пунктах на найближчі два місяці. Ознайомитися з ним можна на офіційних сайтах як Головного територіального управління юстиції в області, так і регіональних центрів з надання безоплатної вторинної равової допомоги у Житомирській області".

Інформацію про спроби рейдерських захоплень земель або врожаю можна повідомити до обласного оперативного штабу за телефоном "гарячої лінії" 47-47-50. Можна навіть звертатися до поліції за номером "102" – вони також передадуть інформацію до штабу – кажуть в обласному управлінні юстиції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: