Переможцями конкурсу фестивалю "Пісенний Спас" стали двоє житомирян та гостя з Білорусі » Новини Житомира
 
 


Переможцями конкурсу фестивалю "Пісенний Спас" стали двоє житомирян та гостя з Білорусі

Автор: news_maker від 21-08-2017, 20:25, переглядів: 1 808

Переможцями конкурсу фестивалю "Пісенний Спас" стали двоє житомирян та гостя з Білорусі

Впродовж чотирьох днів у Житомирі проходив ІІІ Міжнародний фестиваль мистецтв "Пісенний Спас" ім. Володимира Шинкарука. В парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагарніа було розгорнуте ціле "Фестивальне містечко", яке загалом відвідали тисячі людей. В містечку працювали алея майстрів, літературна алея, діяли різні дитячі та спортивні майданчики.
Також діяли дві сцени. На малій сцені впродовж дня виступали колективи та виконавці, відбувалися зустрічі з літераторами, проходила конкурсна програма. Конкурсантами фестивалю були півсотні молодих людей не лише з Житомирщини, а з різних міст України і кількох іноземних держав.
Номінації конкурсу не відрізнялися від минулорічних: авторська пісня, естрадна пісня і конферансьє, і ці номінації тісно пов’язані з напрямками, в яких творив наш земляк письменник, поет, автор і виконавець пісень Володимир Шинкарук:
"Ми вирішили, що потрібно створити конкурсну програму. І для визначення номінацій на це вплинув, власне, Володимир Шинкарук. Тому що він – конферансьє, він прекрасний автор і виконавець власних пісень, бард, людина, яка писала для величезної кількості естрадних виконавців. Фестиваль набирає обертів. Це тільки третій рік, але мені здається, що ми вже зробили великий крок вперед. Чесно скажу – дуже важко і в організації, але я дуже вдячна тій команді, яка зараз складається тут, я для себе Житомир відкриваю зовсім по новому, з надзвичайно талановитими, сильними, професійними людьми", – каже донька Володимира Шинкарука, Президент фестивалю "Пісенний Спас", заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

Одним із найскладніших конкурсних випробувань вважається номінація "Конферансьє". Саме тому небагато людей знаходять сміливість, аби поборотися в цій категорії. Сергій Сень наважився і переміг:
"Звісно, досвід конферансьє, ведучого у мене є, тому що проводжу різні свята в місті та області, також є ведучим і концертних програм, є ведучим на телебаченні і викладачем в коледжі культури та мистецтв. Тому в цій сфері, можна сказати, дев'ять років. Взагалі виступати на сцені такого рівня є дуже великим досвідом і дуже приємно".

В категорії "Естрадна пісня" також перемогла житомирянка – викладачка житомирської музичної школи № 1 Катажина Клосовська:
"Це далеко не перший конкурс, але такого масштабу – перший. В основному, це були конкурси обласні, житомирські. Моє життя пов’язане лише з музикою, я співаю, співаю скрізь, навчаю дітей співати".

В цьому році найвищу нагороду фестивалю в номінації "Авторська пісня" знову отримала гостя з Республіки Білорусь. 16-річна Дар'я Зирянова займається співом все життя, але свою авторську пісню на такий широкий загал представила вперше:
"Це моя авторська пісня "Вночі". Там є російська версія тексту, але я зробила пісню українською мовою для цього конкурсу. Свої пісні – це щось особисте, тому я віддаю перевагу камерній аудиторії, а тут було багато людей. Тому мені дуже приємно, що сподобалося та оцінили мою творчість".

Усі переможці конкурсу отримали можливість виступити на великій фестивальній сцені літньої естради "Ракушка" в гала-концерті "Пісенного спасу" разом із відомими українськими співаками та гуртами.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: