Протягом останніх років в області було відновлено роботу півтори сотні дошкільних навчальних закладів » Новини Житомира
 
 


Протягом останніх років в області було відновлено роботу півтори сотні дошкільних навчальних закладів

Автор: news_maker від 29-08-2017, 17:40, переглядів: 1 027

Протягом останніх років в області було відновлено роботу півтори сотні дошкільних навчальних закладів

Якщо конкретніше – то 164. Такі цифри під час підсумкової конференції освітян Житомирщини озвучила заступниця начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Липовецька. За її словами, у 2017 було відновлено роботу двох дошкільних навчальних закладів, і до першого вересня запрацюють ще 6 закладів різних типів і 6 груп, що дасть змогу створити 532 додаткових місця для дошкільнят:
"В області продовжується робота щодо повернення приміщень дошкільних закладів, які використовуються не за призначенням. Ми пропонуємо і будемо працювати і в цьому році над розширенням мережі дошкільних навчальних закладів за рахунок виведення орендарів. Таким чином ми відновлюватимемо роботу дитячих садочків, які нині не функціонують, і будуватимемо нові дитсадки".

Загалом, на території Житомирщини функціонує 697 дошкільних навчальних закладів та 5 дошкільних відділень при загальноосвітніх школах-інтернатах. Показник охоплення дітей дошкільною освітою в області значно вищий від загальноукраїнського, каже Ольга Липовецька:
"Різними формами дошкільної освіти охоплено 98,3 %. По Україні цей показник – 93,5 %. У дошкільних навчальних закладах дошкільну освіту здобувають 45,9 тисяч дітей віком від одного до шести років. Область посідає 7 місце по Україні за показником охоплення дітей дошкільною освітою від 3 до 6 років".

Із загальної кількості працюючих дошкільних закладів на Житомирщині нараховується 22 центри розвитку дитини, 58 навчально-виховних комплексів, два заклади компенсуючого типу – тобто, призначені для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку, тривалого лікування та реабілітації. 201 дитячий садок функціонує на базі загальноосвітніх шкіл, 155 з цих дитсадків діти відвідують короткотривало.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: