У Бердичеві відомі легкоатлети презентували родинний клуб бігу "FamilyRunClub" » Новини Житомира
 
 


У Бердичеві відомі легкоатлети презентували родинний клуб бігу "FamilyRunClub"

Автор: news_maker від 8-09-2017, 20:14, переглядів: 1 647

У Бердичеві відомі легкоатлети презентували родинний клуб бігу "FamilyRunClub"

Задумка та, власне, саме її втілення – справа рук подружжя бердичівських спортсменів Юлії та В'ячеслава Олішевських, які загорілися ідеєю поближче познайомити жителів міста з улюбленим видом спорту. До занять у клубі, які, до речі, є безкоштовними, запрошують усіх бажаючих – дорослих і малих – тих, хто вже займається бігом, і хто лише починає чи хоче почати:
"Люди, звичайно, знають, що ми бігаємо, тож, при зустрічі часто запитують: як правильно бігати і дихати? Коли треба пити воду і коли не треба її пити? В якому одязі бігати? І тому в нас виникла така думка: а чому б у своєму місті не заснувати біговий клуб? В світі зараз такі клуби дуже популярні. Україна в цьому плані трохи відстає, але зараз вже є бігові клуби в Києві і в Одесі. На Житомирщині до нас не було, а тепер є - в нашому рідному Бердичеві", – розповів в інтерв’ю журналістам телеканалу ВІК В'ячеслав Олішевський.

Користь від бігу очевидна, тож, на майбутнє спортсмени планують зацікавити цим видом спорту якомога більше бердичівлян. Далі плани ще серйозніші – заснувати в місті свої змагання – марафон або напівмарафон, популяризуючи таким чином здоровий спосіб життя:
"Я впевнений, що біг сподобається вам з першого тренування, просто ви ніколи не бігали правильно. Ми вас навчимо, як правильно бігати, дихати, ставити ногу. По понеділкам у нас проходитиме інтенсивний тренінг, де ми будемо під музику виконувати різні вправи – 20 секунд робимо вправу, 10 – відпочиваємо. По середам працюватимемо над витривалістю – на таких заняттях буде безперервний біг, починаючи від 20 до 40 хвилин. Учасників ділимо на три групи, залежно від того, хто скільки може пробігти. По п’ятницях у нас будуть тренування-спринт, але там все одно буде біг. Просто основним навантаженням буде силова підготовка, як-от, наприклад, стрибки і інші вправи для розвитку спринту, і заодно і витривалість буде розвиватися".

Біг – це здоров’я і хороший спосіб привести себе у форму, а ще – гарний настрій і потужний заряд енергії та позитиву, переконує В'ячеслав Олішевський. Отож, нагадуємо: зустрічі родинного клубу бігу "FamilyRunClub" проходитимуть на Центральному стадіоні Бердичева тричі на тиждень. Початок занять о пів на сьому вечора.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: