Прокуратура розпочала 3 провадження щодо порушення прав громадян під час тримання у центрах детоксикації » Новини Житомира
 
 


Прокуратура розпочала 3 провадження щодо порушення прав громадян під час тримання у центрах детоксикації

Автор: news_maker від 5-10-2017, 12:50, переглядів: 942

Прокуратура розпочала 3 провадження щодо порушення прав громадян під час тримання у центрах детоксикації

Прокуратурою Житомирської області під час перевірок, проведених із залученням фахівців контролюючих та правоохоронних органів, установлені грубі та системні порушення конституційних прав і свобод громадян при застосуванні заходів примусу, обмеження їх прав і свобод під виглядом проведення медичної допомоги та інших форм реабілітації або лікування.
Зокрема, у порушення вимог ст. ст. 178, 261, 264 Кодексу України про адміністративні правопорушення працівники управління патрульної поліції в м. Житомирі затримували та доставляли громадян до міського центру детоксикаційної допомоги КУ «Центральна міська лікарня» № 2 м. Житомир.
Так, при фактичному затриманні осіб нібито у стані алкогольного сп'яніння та доставленні їх до Центру детоксикації протоколи про адміністративне затримання не складали, особистий огляд та огляд речей у процесуальних документах не фіксували, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та рідних про фактичне затримання громадян не повідомляли. За таких обставин упродовж 2016 - 2017 років працівники патрульної поліції м. Житомира доставили понад 1300 осіб.
Аналогічні порушення вимог законодавства встановлені у Бердичівському, Коростенському та Новоград-Волинському відділах поліції.
Крім того, працівники комунальної установи «Житомирський центр детоксикаційної допомоги» незаконно, без відповідних рішень суду чи правоохоронних органів про затримання громадян, без їхньої особистої згоди, тривалий час утримували осіб, які були обмежені у свободі пересування, можливості повідомити родичів про своє місцеперебування тощо.
З метою забезпечення стану законності з вказаних питань та притягнення винних службових осіб до відповідальності органами прокуратури області зареєстровано 3 кримінальні провадження за фактами перевищення працівниками поліції службових повноважень, незаконного позбавлення волі громадян, до органів національної поліції області внесено 4 документи прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.
Вказаний напрямок прокурорської діяльності перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: