Представники ветеранських організацій розповіли про результати підписання Меморандуму з міською владою » Новини Житомира
 
 


Представники ветеранських організацій розповіли про результати підписання Меморандуму з міською владою

Автор: news_maker від 10-10-2017, 23:14, переглядів: 857

Представники ветеранських організацій розповіли про результати підписання Меморандуму з міською владою

Нагадаємо, що документ було підписано 5 липня цього року. Він передбачає співробітництво між міськрадою та громадськими організаціями, які об'єднують учасників антитерористичної операції та ветеранів афганської війни, розповідає голова Житомирської міської спілки ветеранів Афганської війни Юрій Панасюк:
"Ідея підписати цей Меморандум у нас виникла навесні. Лідери громадських організацій виробили ідею підписати документ, аби наші питання вирішувались на якомусь законодавчому рівні. Наші нагальні проблеми сьогодні – це соціальний захист, придбання або отримання житла. Окрім того, в Меморандумі прописано ряд інших питань: медичне забезпечення, транспортне забезпечення і військово-патріотичне виховання".

Юрій Панасюк додає, що робота із підписантами Меморандуму триває систематично:
"Кожного понеділка усі громадські організації, які підписали Меморандум, збираються разом і ми координуємо, які питання виносити на наступний день (вівторок). Кожного вівторка Житомирський міський голова Сухомлин Сергій Іванович проводить зустріч з підписантами Меморандуму. Всі питання, які ми згрупували, ми виносимо на розгляд. З 8 до 9 години ранку завжди відбуваються зустрічі. Сьогодні така зустріч вже відбулася. Ще жодного вівторка не було, що б Сергій Іванович нам відмовив. Тобто це вже система. Ми підписали документ та по ньому працюємо".

Серед найбільших проблем учасників АТО голова Житомирської міської спілки ветеранів Афганської війни назвав питання виділення землі. Представники ветеранських організацій очікують врегулювання цього питання на рівні Верховної Ради, каже Юрій Панасюк:
"Вже дуже багато людей, прикриваючись статусом учасника АТО, отримали землю в Житомирі та Житомирській області. З цим потрібно розбиратися. Це були представники Львівщини, Вінниччини, Закарпаття. Вони тут якимось чином отримали житло. Є багато людей, які отримали землю і вже її продали. А інші – її потребують".

Ще одним проблемним питанням є забезпечення ветеранів війн квартирами. Щоправда, зараз відбуваються певні зрушення, зазначає голова спілки учасників та ветеранів АТО Віталій Сахацький:
"Зараз ми розпочали програму переведення житлових приміщень в нежитлові. Це вже йде не закупівля. Зараз переводимо ці приміщення. І незабаром вони будуть видаватися. Така програма робиться для людини, яка немає за що купити квартиру, але має інвалідність або пільги. Квартиру можна отримати з мінімальним вкладом. Мабуть єдині вкладення – це гроші на виготовлення документації".

Зазначимо, що міська рада та ветеранські організації зобов'язалися кожні три місяці інформувати жителів міста щодо виконання сторонами положень Меморандуму.

Представники ветеранських організацій розповіли про результати підписання Меморандуму з міською владою

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: