В неділю у 13 новостворених об’єднаних громадах Житомирщини відбудуться перші вибори » Новини Житомира
 
 


В неділю у 13 новостворених об’єднаних громадах Житомирщини відбудуться перші вибори

Автор: news_maker від 27-10-2017, 19:33, переглядів: 1 166

В неділю у 13 новостворених об’єднаних громадах Житомирщини відбудуться перші вибори

Обиратимуть депутатів та голів об’єднаних територіальних громад. Вибори проходитимуть у 9 районах області в 13 ОТГ: це Ємільчинська, Любарська та Пулинська селищні громади, Глибочицька, Брониківська, Піщівська, Словечанська, Оліївська, Курненська, Мартинівська та Соколівська сільські громади, а також Овруцька та Радомишльська міські об’єднані територіальні громади. Загалом, у 13 ОТГ об’єдналося 117 сільських, селищних, міських територіальних громад, де проживає майже 150 тисяч осіб (149784 особи).
Право голосу на цих виборах мають дієздатні особи, яким виповнилося 18 років. Є особливість виборчого законодавства, яка не дозволяє певній кількості людей взяти участь у виборах в ОТГ, каже аналітик Комітету виборців України Денис Ривачок:
"Голосувати на місцевих виборах можуть лише члени територіальних громад. Тобто особи, які мають зареєстроване місце проживання в тих населених пунктах, де відбуваються вибори. Це є проблематичним, тому що в Україні існують трудові мігранти. Людина, скажімо, працює в Києві, і коли відбуваються вибори, вона не може голосувати в Києві. І люди дуже часто не їдуть на один день додому і вони таким чином дуже часто не голосують на цих виборах. А трудових мігрантів в Україні, за різними оцінками, один мільйон громадян і більше".

Для проведення виборів на Житомирщині створені 273 виборчі дільниці. З метою забезпечення правопорядку під час виборів, поліція області 26 жовтня перейшла на посилений варіант несення служби. Приміщення територіальних та дільничних виборчих комісій з моменту завезення бюлетенів та іншої документації перебувають під цілодобовою охороною правоохоронців. Також поліцейські працюватимуть в режимі посиленого патрулювання територій міст, сіл та селищ, де відбуватимуться вибори, та у складі слідчо-оперативних груп і груп швидкого реагування. У день волевиявлення правоохоронці перебуватимуть поблизу дільниць, аби вчасно реагувати на заяви про події та не допускати протиправних дій, повідомили в прес-службі Головного управління Нацполіції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: