У Житомирі представники християнських церков обговорювали можливість об’єднання » Новини Житомира
 
 


У Житомирі представники християнських церков обговорювали можливість об’єднання

Автор: news_maker від 8-11-2017, 20:47, переглядів: 1 224

У Житомирі представники християнських церков обговорювали можливість об’єднання

Круглий стіл на тему: "Біблія про єдність Церкви" провели в Житомирському держуніверситеті. Його ініціатором виступила Комісія сприяння єдності християн та Житомирське протопресвітерство Української Греко-Католицької Церкви. Зібрання тривало півтори години. За цей час представники різних конфесій спробували у форматі доповідей розібратися, що написано в Біблії про єдність церков. Біблія тут вибрана невипадково, адже саме ця книга об’єднує християн по цілому світу, каже доктор біблійного богослов'я протоієрей о. Юрій (Щурко):
"Я думаю, що, якби ми частіше читали святе писання, то ми би ліпше чули один одного, як різні конфесії одного неподільного тіла христового, говорячи мовою апостола Павла. І я думаю, що, якби ми частіше чули те, що говорить Біблія, а не наші емоції, то ми би тоді краще чули один одного. І більше б бачили один в одному брата чи сестру".

Доповідачі зазначили, що згідно з християнським вченням, об’єднання церков є неминучим. Але церкви самі мають прагнути цього єднання, і починати тут потрібно в першу чергу кожній християнській спільноті із себе, переконаний протоієрей о. Георгій (Коваленко):
"Я розповім вам жарт (майже анекдот). Кожна церква має у першу чергу розповідати анекдоти в першу чергу про себе. Кожна церква чи конфесія має себе критикувати, я в цьому переконаний. Помирає Іван-Павло ІІ, його зустрічає апостол Петро, веде в Рай і показує: "Тут у нас католики, тут юдеї, а тут у нас православні (про православних пошепки – ред.)". Іван-Павло ІІ питає: "А чому пошепки?". А апостол Петро відповідає: «А тому що вони думають, що вони тут одні". Отак іноді і ми думаємо з вами, що ми тут одні можемо за Бога вирішувати, хто спасеться, а хто не спасеться, хто правильний, а хто неправильний. Але що каже Господь? Він каже: "В домі Отця Мого осель багато".

Популярною також є ідея об’єднання церков, які є вихідцями з Київської митрополії часів хрещення Русі князем Володимиром. Спільноту, яка мала б утворитися в наслідок такого єднання, називають Українська Помісна Православна Церква, але про її створення говорити ще зарано, вважає протоієрей о. Віталій (Ейсмонд):
"Уявімо собі ситуацію, що Вселенський патріарх визнає УПЦ КП. Що відбувається далі? Звичайно, що більшість священників та вірян єднаються у цю єдину церкву, але не всі… Є чимало священників і вірян з Київського Патріархату, які скажуть, пробачте за слівце, що "ми брататися з москалями не будемо". Так само і представники Московського Патріархату кажуть, що "ми ніколи не будемо разом із цими розкольниками". Що ми бачимо? А те, що з трьох церков, замість єдиної, з’являється ще одна".

Участь у круглому столі взяли представники Греко-Католицької та найбільших в Україні православних і протестантських церков. Додамо, що на території Житомирської області діє 22 християнські конфесії.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: