У скриньках житомирян з'явилися провокаційні брошури, які закликають до міжконфесійної ворожнечі » Новини Житомира
 
 


У скриньках житомирян з'явилися провокаційні брошури, які закликають до міжконфесійної ворожнечі

Автор: news_maker від 22-02-2016, 17:11, переглядів: 1 793

У скриньках житомирян з'явилися провокаційні брошури, які закликають до міжконфесійної ворожнечі

У книжці "Дійсні факти про недійсну "церкву" організація, яка називає себе "Лігою захисників православ’я", намагається переконати читачів у незаконності існування Київського Патріархату. З цього приводу у Житомирі у приміщенні Свято-Михайлівського кафедрального собору влаштували прес-конференцію, на якій представники Київського Патріархату озвучили свою позицію. Настоятель Свято-Михайлівського собору отець Богдан Бойко розповів, що брошури принесли прихожани собору: "Одна із прихожанок випадково зайшла до Хрестовоздвиженської церкви – там їх лежало дуже багато. Прихожанка ця – людина літня, для неї це було "дуже багато". У будь-якому разі вона забрала усі примірники – більше 20 штук – і принесла їх мені. Це сталося десь місяць тому. Ми не хотіли робити якісь оголошення, заклики чи виступи. Я подумав так: всяке буває – привезли, поклали, десь сховали і потім викинули. Але так як їх почали розповсюджувати, то ми вирішили зробити щодо цього заяву".
На прес-конференції присутні представники Київського Патріархату закликали усі церкви до єдності у такі важкі для країни часи. "Я думаю, що достатньо того, що у нас уже йде одна війна на сході України. Ми закликаємо усіх до миру та діалогу і до того, що в Україні має бути сильний духовний український центр – один-єдиний, що називається "помісна православна церква". Закликаємо не розпалювати ніяких непорозумінь і ворожнечі в Україні".

Додамо, що з початку цього року в Інтернет-мережі вже з'являлися повідомлення про розповсюдження таких брошур в межах Волинської області. Цікаво, що сама брошура не містить жодної інформації про видавця, окрім назви "Ліга захисників православ’я". У той же час, згідно статті двадцять третьої Закону України "Про видавничу справу" будь-яке друковане видання обов’язково має містити в собі вихідні відомості, в тому числі, інформацію про видавця і наклад. Тобто, поява видання без обов'язкових для нього вихідних відомостей або з недостовірними відомостями є порушенням закону.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: