В бібліотеці імені Ольжича представили фотовиставку "Два століття – Одна війна" » Новини Житомира
 
 


В бібліотеці імені Ольжича представили фотовиставку "Два століття – Одна війна"

Автор: news_maker від 9-11-2017, 20:59, переглядів: 1 224

В бібліотеці імені Ольжича представили фотовиставку "Два століття – Одна війна"

Це 27 стендів на яких розміщено по дві фотографії: перша – зроблена в зоні проведення антитерористичної операції; друга – архівна світлина часів визвольних змагань Української повстанської армії. Ідея створити виставку в організаторів виникла в середині минулого літа. Говорить голова секретаріату "Молодіжного націоналістичного конгресу" Василь Дубовий:
"Ми приурочили цю виставку до 75 річниці створення УПА. Ми мали на меті відшукати певні історичні паралелі боротьби з російським імперіалізмом протягом двох століть на прикладі УПА та сучасної російсько-української війни. Тому ми і відобразили на стендах архівні світлини та сучасні світлини фотокореспондентів. Усі вони є документальні. Тут немає жодних інсценізованих світлин. Ми вибрали саме такий метод, щоб показати максимально правдиво сучасну російсько-українську війну".

Виставка перебувала у Житомирі всього дві години. Паралельно з експозицією проходив і лекційний супровід фотографій з обговоренням зображених цікавих моментів та історичних паралелей.
"Наприклад, тут є два стенди про військових капеланів на війні. Ці люди завжди на фронті поруч з бійцями. Ми бачимо тут певний унікальний момент, що капелан тут є безпосередньо сам зі зброєю. Це дозволяє греко-католицька церква, бо є поняття "правдивої війни", коли вона є справедливою, особливо, коли народ захищається. Тут відображено Великдень, коли приїхали волонтери. А тут зображено процес поховання в селі Половинкине Луганської області. Бачимо, що труни бійців стоять на ящиках зі снарядів. Це відвувається безпосередньо на самому "передку", – розповів Василь Дубовий.

Переглянути виставку прийшли десятки відвідувачів. Серед них: житомиряни, члени молодіжних громадських організацій та учні навколишніх шкіл.
"Тут все цікаво. Це дуже важлива виставка для всієї України, бо вона створює реальне розуміння тяглості цієї війни, і того, що війна з Росією не почалася в 2014 році, а почалася ще фактично століття тому, а можливо ще раніше", – поділився враженнями член скаутської організації "Пласт" Максим Вікарчук.

Додамо, що виставка "Два століття – Одна війна" після Житомира вирушає у свій дев'ятиденний тур по містам західної та центральної України. До цього експозицію вже встигли побачити Київ та Торонто. Надалі в планах організаторів поїздка на схід України та за кордон.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: