У Житомирі із трьохсот осіб, які пройшли тестування, 48 мали підвищений рівень цукру в крові » Новини Житомира
 
 


У Житомирі із трьохсот осіб, які пройшли тестування, 48 мали підвищений рівень цукру в крові

Автор: news_maker від 10-11-2017, 22:36, переглядів: 1 030

У Житомирі із трьохсот осіб, які пройшли тестування, 48 мали підвищений рівень цукру в крові

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає цукровий діабет неінфекційною пандемією, адже поширеність діабету за останні 20 років значно зросла. Лише в нашій області проживає більше 40 тисяч хворих на цукровий діабет, з них 7 тисяч потребують щоденних ін’єкцій інсуліну. Це офіційна статистика. Лікарі ж наголошують, що таких людей може бути втричі більше. Причому, переважно це жінки. Саме тому цьогорічна акція керувалася гаслом: "Жінки та діабет – наше право на здорове майбутнє".
В Житомирі під час акції, яка традиційно проходить в обласній консультативно-діагностичній поліклініці обласної клінічної лікарні імені О.Ф. Гербачевського, рівень цукру в крові виміряли майже 300 осіб. В 48 з них рівень глюкози в крові був підвищеним. Більше 85 відсотків – це жінки. Крім того, про наявність у себе цукрового діабету дізналися 11 жителів нашої області.
"Цього року акцію вперше присвячено жінці. Це надзвичайно важливо, бо жінки народжують дітей. Жінка, яка має надмірну масу тіла, може в майбутньому народити дитину, яка в майбутньому може мати діабет. Під час вагітності у жінки може виникнути підвищений рівень глюкози в крові. І це теж дуже важливо. Тому в цьому році ми акцентуємо увагу на профілактиці діабету саме у жінок", – розповіла завідуюча ендокринологічним відділенням обласної клінічної лікарні імені О.Ф. Гербачевського, обласний позаштатний ендокринолог Вікторія Стахівська.

Додамо також, що в рамках акції проводилося анонімне анкетування бажаючих дізнатися про можливі ризики розвитку цукрового діабету 2-го типу. Кожен другий зі 183 обстежених осіб має помірний та високий ризик захворювання. А 23 осіб, які перебувають у зоні дуже високого ризику, направили на консультацію до лікарів-ендокринологів для отримання рекомендацій фахівців.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: