Житомиряни мають право на індивідуальне опалення, але зробити його непросто » Новини Житомира
 
 


Житомиряни мають право на індивідуальне опалення, але зробити його непросто

Автор: news_maker від 20-11-2012, 14:00, переглядів: 2 741

Житомиряни мають право на індивідуальне опалення, але зробити його непросто

Жителі Житомира офіційно знову можуть подавати заявки на відключення від централізованого опалення та гарячого водопостачання. В місті відновила роботу відповідна комісія. Тривала перерва була пов’язана із судовим розглядом – спочатку Корольовський районний, а потім Житомирський апеляційний адміністративний суди розглядали законність рішення міськвиконкому (№548 від 1 вересня 2011 року), яким визначався порядок відключення. Як повідомила на засіданні виконкому начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Пивоварова, незаконним визнано лише пункт про перерахування мешканцями коштів дольової участі для виконання робіт з реконструкції будинкових інженерних мереж. Однак це не означає, що платити доведеться менше: "Цією ж постановою Корольовського районного суду від 5 червня чітко визначено, що витрати, пов’язані з відключенням від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання, а також встановлення індивідуальних систем опалення, відшкодовуються споживачем у відповідності до складених калькуляцій, що передбачено статтею 27 Постанови №630".

А це вже йдеться про Постанову Кабінету Міністрів, якою, зокрема, визначено порядок відключення споживачів від централізованого опалення та гарячого водопостачання. Тобто, офіційно підтверджено право громадян на індивідуальне опалення чи хоча б газову колонку. Але це зовсім не означає, що реалізувати його просто, зауважив заступник міського голови Микола Боровець: "Це не означає, що ми всім, хто забажав, даємо дозвіл. Ми враховуємо одну важливу обставину – що якісно надати тепло централізовано саме в цей будинок немає можливості. І в такому випадку, як виняток, розглядається питання про відключення від централізованого опалення із запропонованим іншим варіантом забезпечення житла теплом. І законодавець це передбачив – як виняток, розглядати такі заяви".

Що ж до щасливчиків, які отримали дозвіл на відключення від централізованого опалення, таке право рішенням виконкому отримали 125 споживачів. Ще 14 відтепер мають дозвіл на встановлення газових колонок, а дванадцятьом відмовили – "у зв’язку з ненаданням повного пакету документів", як сказала начальник управління житлового господарства.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: