У Житомирі на сесії міськради депутати підняли питання про недофінансування медиків та освітян » Новини Житомира
 
 


У Житомирі на сесії міськради депутати підняли питання про недофінансування медиків та освітян

Автор: news_maker від 7-12-2017, 18:48, переглядів: 1 215

У Житомирі на сесії міськради депутати підняли питання про недофінансування медиків та освітян

За прогнозними показниками проекту держбюджету на наступний рік, дефіцит для педагогічних працівників Житомира складає 84 мільйони гривень. Депутати міськради вирішили звернутися до державних органів з проханням врегулювати ситуацію. Говорить ініціатор звернення – депутат Олександр Величко:
"Фактично в цьому проекті бюджету не враховані такі важливі речі, як поділ класів при вивченні гуманітарних предметів. Не передбачені кошти для груп продовженого дня, де діти перебувають тривалий час. І є реальна загроза того, що оті доплати, надбавки, які визначені законом, в тому числі, і новим Законом "Про освіту", не будуть своєчасно педагогам виплачуватися. Не факт, звісно, що це спрацює, але давайте звернемося, щоб потім в жовтні там десь чи в листопаді народні депутати не стояли ось тут за трибуною і не розказували, як вони героїчно борються, щоб ці кошти знайшли".

Ще один депутат Житомирської міської ради Володимир Башек вніс пропозицію доповнити звернення і пунктом про медичних працівників Житомира, яким наступного року може не вистачити 82 мільйони гривень:
"Доручити управлінню охорони здоров'я допрацювати це звернення, де було б вказано, що така ж сама ситуація, а то й іще гірша, у нас в медицині. Тому що ми виконали ті зауваження, які нам давало Мінохорони здоров'я. По ліжковому фонду ми скоротили навіть більше, ніж було необхідно. Більше скорочувати вже просто не можна. І навіть на той штат, який ми плануємо на наступний рік, в нас на заробітну плату коштів вистачить місяців на вісім-дев'ять, а на медикаменти, харчування та інше фактично немає нічого".

Депутати своїх колег підтримали 34 голосами, а заодно погодилися і з міським головою Сергієм Сухомлином, який запропонував звертатися не лише до Верховної Ради і Кабміну в загальному, а й до кожного народного депутата окремо:
"Я пропоную подавати звернення не на Верховну Раду України, бо так його отримає секретаріат Верховної Ради, а нам потрібно, щоб отримали саме депутати Верховної Ради. Щоб вони знали про цю проблему, бо ж саме вони будуть вирішувати це питання. Саме тому кожен депутат повинен отримати окремо це звернення на себе. Нам потрібно, щоб це звернення отримав також і кожен депутат з Житомирської області".

Також міський голова поінформував стосовно нинішньої ситуації з виплатою зарплат медикам міста. З його слів, медпрацівникам повністю виплатили зарплату за жовтень і 40 % – за листопад. На сьогодні нестача коштів складає 34 мільйони гривень. Разом з тим, бюджетний комітет Верховної Ради затвердив розподіл субвенції по регіонах, і Житомир сподівається отримати більше 20 мільйонів гривень.



У Житомирі на сесії міськради депутати підняли питання про недофінансування медиків та освітян

У Житомирі на сесії міськради депутати підняли питання про недофінансування медиків та освітян

Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: