У Житомирі розповіли про перші підсумки проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі розповіли про перші підсумки проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту"

Автор: news_maker від 8-12-2017, 22:24, переглядів: 968

У Житомирі розповіли про перші підсумки проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту"

Проект впроваджується Українським жіночим фондом за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID). В Житомирській області партнером організаторів стала громадська організація людей з інвалідністю "Молодь. Жінка. Сім'я". Її учасники й підготували круглий стіл, щоб розповісти про переможців і поговорити про плани на майбутнє.
Очільниця ГО "Молодь. Жінка. Сім'я" Неля Ковалюк розповіла, що метою проекту на Житомирщині був розвиток бізнес-навичок для людей з інвалідністю, сприяння розвитку самозайнятості та малого бізнесу, започаткування власної справи. В Житомирі в тренінговій групі було 26 учасників. Всі пройшли навчання, після чого захищали власні бізнес-проекти. В результаті гранти отримали двоє – Валентин Венгловський, який започаткував "Перший центр технічної допомоги підприємництву м. Житомир "Майстрове подвір'я" та Оксана Вахнюк, яка на грантові кошти придбала необхідне приладдя для свого "Центру дозвілля та розвитку "ЧАДО":
"Придумався цей проект – я не хотіла виходити з декретної відпустки. Я вирішила, що я більше часу хочу проводити з дитиною і працювати з дітьми. І почала шукати можливості для того, щоб це можна було реалізувати, тому що такий центр, ігрова кімната, він потребує значних коштів, яких у мене насправді не було. І в цей час я натрапила в Інтернеті на інформацію про те, що буде проходити такий конкурс грантів, буде навчання фінансової грамотності, економічної грамотності, як написати бізнес-план. Я подала заявку, нас обрали. Завдяки проекту я навчилася багато чому, а ще, він, напевне, надихнув. Якщо в тебе є якась світла думка, якщо в тебе є бажання, завжди знайдуться якісь ресурси, якісь можливості", – розповіла Оксана Вахнюк.

Хоча гранти отримали два бізнес-плани, на увагу, підтримку та реалізацію заслуговують набагато більше, каже директорка проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту" Наталія Карбовська:
"Серед учасників і учасниць тренінгової програми є два гранти, але є дуже багато бізнес-планів. Тих, які цікаві однозначно, які мають перспективи стати успішними. Тому я дуже сподіваюся, що не тільки ми будемо можливістю для подальшої підтримки цих бізнес-планів, а й, можливо, влада зацікавиться, можливо, колеги. насправді отаких успішних історій, я дуже сподіваюся, стане більше в Житомирській області".

Додамо, що проект ще триває. Реалізовується він у восьми областях України (Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Харківська, Херсонська, а також Донецька та Луганська області).

У Житомирі розповіли про перші підсумки проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту"
У Житомирі розповіли про перші підсумки проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту"

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: