Офтальмологічне відділення обласної лікарні отримало нове обладнання для корекції зору дітей » Новини Житомира
 
 


Офтальмологічне відділення обласної лікарні отримало нове обладнання для корекції зору дітей

Автор: news_maker від 31-01-2018, 06:47, переглядів: 1 257

Офтальмологічне відділення обласної лікарні отримало нове обладнання для корекції зору дітей

Наразі в області близько 25 тисяч слабозорих дітей. Щороку 20 дітей стають дітьми з інвалідністю зору та 200 дітей з інвалідністю отримують соціальну допомогу. Більшість хворих потребують саме апаратного лікування. Тому за гроші зібрані під час минулорічної акції "Серце до серця" було закуплено обладнання для корекції зору:
"Це були закуплені 2 апарати "Струмочок" і "Райдуга". "Струмочок" – це для дітей, які мають короткозорість. Такий один апарат в нас був. Але апарата "Райдуга в нас не було. На ньому працюватимуть діти, які мають амбліопію ("ліниве око"), яке недопрацьовує через те, що воно є недорозвинутим. Це досить гарний апарат, новий, в нас такого не було. І от дякуючи даній акції ми отримали такі апарати, на яких можуть займатися діти", – розповіла керівник по дитячій офтальмології Світлана Корбутяк.

Такі акції дають можливість забезпечувати новим сучасним обладнанням дитячі лікарні, а хворі діти отримують можливість безоплатного користування ним. Піар-директор БФ "Серце до серця" Юлія Шарапова розповіла про основні завдання фонду та про напрямки роботи:
"Наш фонд завжди обирає такі напрямки як "цукровий діабет", "зір", "слух". За 13 років роботи наш фонд поставив обладнання більше, ніж на 32 мільйони гривень в усі обласні лікарні. Сенс нашого фонду не лише в тому, щоб збирати гроші і надавати обладнання. Ми хочемо навчити молодь, якось безкорисно жертвувати своїм часом, заради допомоги іншим та заради побудови майбутнього нашої країни".

Під час минулорічної акції в області було зібрано 56 тисяч гривень. Активну участь в зборі коштів, крім медичних працівників, взяли і студенти медичних закладів області. Одними з найактивніших були другокурсниці базового фармацевтичного коледжу Маріана Токова та Марина Мороз:
"Студентами нашого коледжу було зібрано чимало грошей. Також був організований благодійний концерт, на якому студенти взяли участь у акції. Не зважаючи на те, що в наш час у сімей є різне матеріальне становище. Але кожен студент вніс хоча б одну-дві гривні. Так усіма силами ми зібрали допомогу. Після цього у нас в коледжі організувався волонтерський осередок".

Наступна акція "Серце до серця" стартує 2 квітня. Впродовж 20 днів волонтери збиратимуть кошти для лор-відділень. Під час акції в Житомирі будуть організовані майстер-класи різних напрямків, ярмарку професій та гучні концерти під час відкриття та закриття.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: