У Житомирі завершилась всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі завершилась всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця"

Автор: news_maker від 7-04-2017, 16:22, переглядів: 1 285

У Житомирі завершилась всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця"

Цього року вона проходила вже вдванадцяте. Протягом місяця по всій Україні волонтери фонду збирали кошти на лікування дітей із вадами зору. У подальшому за зібрані гроші придбають медичне офтальмологічне обладнання для дитячих лікарень України, у тому числі для Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. Говорить лікар-методист Просвітницького відділу Обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради Світлана Ходаківська:

"Кожного року БФ "Серце до серця" вибирає якусь тему для благодійної роботи. Минулого року ми працювали над профілактикою дитячого травматизму і збирали кошти на реанімаційні відділення лікарень. Також у минулих роках ми допомагали дітям із вадами слуху та цукровим діабетом. У 2017 році темою вибрано: "Я хочу бачити життя", і ми допомагаємо дітям із вадами зору".

Світлана Ходаківська розповідає, що цього року волонтери "Серця до серця" поставили собі за мету не лише зібрати кошти на медичне обладнання:

"Ми не робили акцент саме на збиранні коштів, хоча це є невід’ємною складовою нашого проекту. Цього року ми поставили на першому місці інформування про життя людей із вадами або втратою зору у сучасному світі. Інформування про те, що ці люди знаходяться серед нас і їм потрібно допомагати".

Для цього волонтери акції організовували концерти і мистецькі проекти, проводили відкриті студентські інформаційні форуми, на яких обговорювалися проблеми людей, котрі втратили зір, та шляхи вирішення цих проблем. Також проходили виставки малюнків і дитячих робіт на тему: "Я хочу бачити життя". Цього року, через те, що на вулицях побільшала кількість шахраїв, які нібито збирають кошти на лікування дітей із вадами зору, волонтери фонду не ходили по вулицях міста зі скриньками для пожертв. Натомість у межах області по різним установам було розіслано півтисячі скриньок. Шостого квітня у приміщенні Житомирського національного агроекологічного університету волонтери фонду провели завершальний благодійний концерт. Підсумки ж цьогорічної акції остаточно підведуть 14 квітня, коли стане відомою сума зібраних коштів, пише сайт 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: