У житомирських школах можуть з'явитися незвичні позакласні заняття » Новини Житомира
 
 


У житомирських школах можуть з'явитися незвичні позакласні заняття

Автор: news_maker від 4-12-2012, 12:55, переглядів: 1 851

У житомирських школах можуть з'явитися незвичні позакласні заняття

Йдеться не про навчання, а про виховання, або ж вірніше – про морально-психологічну підтримку учнів. На сьогодні в Україні, як і у світі, дуже гострою є проблема насильства в сім'ї, при чому не лише фізичного, а й психологічного, зауважує голова Житомирської ради жінок, доктор соціологічних наук Олена Дікова-Фаворська. Зростаючи в подібній сім'ї, діти не лише зазнають значних душевних страждань, а й, найчастіше, переносять подібні схеми поведінки у своє вже доросле життя, стаючи черговим тираном чи жертвою. Аби уникнути цього і допомогти дітям знайти правильний шлях, Олена Дікова-Фаворська пропонує ввести спеціальні заняття у школах. І особливу увагу приділити роботі з дівчатами, адже саме вони найчастіше продовжують виконувати роль жертви:

"Ми маємо запропонувати в школах такі зустрічі із самодостатніми жінками, які, можливо, стануть шефами у старшокласниць. Вони зможуть приходити на ці зустрічі і неформально спілкуватися з дівчатами, а ще можливо, анонімне електронне листування. Усе це для того, щоб дівчата бачили, що існують інші жінки – ті, які поважають себе, які не дають себе принижувати"

Свою пропозицію Олена Дікова-Фаворська озвучила на черговому засіданні обласної координаційної ради з гендерних питань. І надалі вона обговорюватиметься фахівцями.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: