Депутати обласної ради направили низку звернень до вищих органів влади » Новини Житомира
 
 


Депутати обласної ради направили низку звернень до вищих органів влади

Автор: news_maker від 13-03-2018, 13:27, переглядів: 622

Депутати обласної ради направили низку звернень до вищих органів влади

Депутатський корпус під час сесії обласної ради, яка відбулась 7 березня, проголосував за низку звернень до центральних органів влади, зокрема, до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Одне звернення стосується підвищення пенсій військовослужбовцям, зокрема депутати пропонують забезпечити перерахунок «військових» пенсій і внести зміни до Державного бюджету України на 2018 рік, збільшивши видатки на виплату підвищених пенсій військовослужбовцям.

У зверненні щодо збільшення медичної субвенції з Державного бюджету на поточний рік наголошується на тому, що нестача коштів на оплату праці працівникам медичної галузі області на 2018 рік становить 173 млн грн і це унеможливлює підвищення їм заробітних плат.

Ще одне звернення стосується врегулювання питання заборгованості за поставлене медичне обладнання. У зверненні зазначається, що у 2012 році з Державного бюджету було отримано 5,3 млн грн субвенції на придбання медичного обладнання, але внаслідок невчасного проведення платежів органами Державної казначейської служби кошти було повернено. Наразі у комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» виникла кредиторська заборгованість на суму понад 10,3 млн грн перед постачальниками обладнання. Тому депутати обласної ради звертаються з проханням внести зміни до Державного бюджету України на 2018 рік та передбачити субвенцію обласному бюджету на погашення боргів.

Також народні обранці звернулися до Верховної Ради України з проханням внести зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт», якими передбачається ввести відповідальність за порушення вагових та габаритних норм. Адже, внаслідок того, що великогабаритні автомобілі перевозять вантажі, вага яких перевищує дозволені норми, автомобільні дороги зазнають значних передчасних руйнувань.

Підтримали депутати обласної ради й звернення своїх колег з Івано-Франківської обласної ради, в якому йдеться про захист інтересів українських виробників сільськогосподарської продукції. Зокрема, відповідними змінами до законодавства було скасовано відшкодування ПДВ при експорті зернових та технічних культур, а саме соняшнику, сої та ріпаку. Новоприйняті законодавчі норми не сприятимуть розвитку підприємств аграрного сектору, що у свою чергу спричинить скорочення видатків на заробітну плату працівникам та на соціальну допомогу місцевим громадам. Тому депутати пропонують скасувати вказані законодавчі зміни.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: